Close button

Північна Корея займеться розширенням зовнішніх зв'язків

Північна Корея займеться розширенням зовнішніх зв'язків

Правитель вирішив направити КНДР на "всебічне розширення та розвиток зовнішніх зв'язків", повідомляє Сегодня.

Північна Корея повинна зайнятися "всебічним" розширенням зовнішніх зв'язків з навколишнім світом, заявив на минулому з'їзді Трудової партії Кореї голова КНДР Кім Чен Ин.

Про це, посилаючись на державні корейські ЗМІ, повідомляє Yonhap.

В опублікованій доповіді говориться, що курс на поліпшення відносин з іншими країнами Ин призначив на третій день VIII з'їзду своєї партії, який пройшов 7 січня о Пхеньяні.

"Декларується загальна орієнтація і політична позиція нашої партії щодо всебічного розширення і розвитку зовнішніх зв'язків", - пише видання.

Відзначається, що також розглядалося питання відносин з Південною Кореєю "відповідно до вимог ситуації й зміненого часу". Однак чи передбачає "розвиток зовнішніх зв'язків" покращення відносин, які загострилися останнім часом між Пхеньяном і Сеулом, не вказується.

Не згадувалася й інша важлива для КНДР тема - ядерні переговори з США і перемога демократа Джо Байдена на президентських виборах у Сполучених Штатах. Передбачається, що подробиці політичної позиції Півночі будуть розкриті найближчими днями, коли буде опублікований повний текст засідання.

Нагадаємо, що в останній рік ситуація на Корейському півострові була непростою. Загострення призвело до вбивства південнокорейського чиновника на кордоні двох держав, за що Кім Чен Ин вибачився перед сусідами.

Стас Кожем'якін

Новини

Популярні теми форуму

analytics