Close button

МОЗ чекає сплеск COVID-19, попри локдаун

МОЗ чекає сплеск COVID-19, попри локдаун

На час січневого локдауна доводиться інкубаційний період хворих під час новорічних свят, повідомляє Корреспондент.

У січні-лютому в Україні очікується сплеск захворюваності коронавірусу, заявив в п'ятницю, 8 січня, глава МОЗ Максим Степанов.

"Прогнози всіх наших провідних фахівців в області епідеміології говорять про поступове зростання протягом січня-лютого кількості хворих COVID-19 і як наслідок збільшення навантаження на медичну систему. Також, що дуже важливо, у нас зараз почнеться сезонне зростання хворих на грип, і ця хвороба передається таким же шляхом, як і COVID-19, і часто викликає такі ж ускладнення, і це додаткове навантаження на медсистему", - сказав Степанов.

"Період введення посилених карантинних обмежень з 8 по 24 січня 2021 року збігається з завершенням інкубаційного періоду захворювання COVID-19 у людей, які інфікувалися під час новорічних свят. Думаю, що всім зрозуміло, коли відбувається велике скупчення людей, то, що було під час новорічних свят ... зрозуміло, що кількість інфікованих при таких умовах зростає", - розповів міністр.

Він додав, що під час святкування новорічних свят відбулося активне переміщення громадян, що підвищило ризик поширення захворювання, і що надалі складе додаткове навантаження на медичну систему.

Також Степанов зазначив, що на цю мить в Україні одна третина всіх пацієнтів з COVID - це пацієнти у важкому стані.

"Зараз одна третина всіх госпіталізованих з діагнозом COVID-19 - це пацієнти у важкому стані. Через це різко зросла кількість важких хворих і відповідно навантаження на медичну систему, зокрема на реанімаційне відділення. Це пов'язано ще з тим, що населення України почало рідше звертатися до лікарів у разі виникнення перших симптомів коронавірусної хвороби", - каже міністр.

Тільки за минулу добу було госпіталізовано 2402 людини.

Крім того, глава МОЗ розповів, що інкубаційний період коронавірусу скоротився майже вдвічі: тепер він становить близько 7-8 днів. Раніше передбачалося, що він триває близько двох тижнів.

До того ж Степанов додав, що наразі було помічено "омолодження" хвороби, тобто, вона стала частіше вражати молоде покоління.

Новини

Популярні теми форуму

analytics