Close button

У ФРН заснували фонд для захисту СП-2

У ФРН заснували фонд для захисту СП-2

У Німеччині створюють фонд на захист «Північного потоку - 2», таку ініціативу підтримали депутати федеральної землі Мекленбург - Передня Померанія. Він повинен допомогти німецьким компаніям обійти санкції США, запроваджені проти газопроводу. Учасники будівництва будуть працювати над завершенням будівництва СП-2, повідомляє Газета.Ру.

Прем'єр-міністр федеральної землі Мануела Швезіг заявила, що у фонду буде можливість допомогти добудувати газопровід. Його зможуть використовувати зацікавлені компанії в обхід американських санкцій.

Серед усього іншого, фонд СП-2 буде допомагати здобувати різні компоненти і обладнання, потрібні для завершення будівництва. Учасники фонду будуть використовувати його структуру для взаємодії між собою, що має захистити їх від санкцій США. Структура вельми респектабельна - її почесним головою стане екс-глава уряду Мекленбурга-Померанії Ервін Зеллерінг.

Захист СП-2 від обмежувальних заходів Вашингтона активно обговорюється в ФРН. 7 січня глава комітету бундестагу Німеччини з енергетики Клаус Ернст закликав Євросоюз узгодити заходи для захисту газопроводу.

«Німеччині і ЄС як і раніше необхідно узгодити заходи, за допомогою яких вони можуть захистити себе в майбутньому від держав, які намагаються відстояти свої економічні інтереси за допомогою санкцій, що суперечать міжнародному праву», - заявив Ернст.

Новини

Популярні теми форуму

analytics