Close button

Що відбувається з вашими гормонами при періодичному голодуванні

Що відбувається з вашими гормонами при періодичному голодуванні

Голодування сприяє оздоровленню організму і нормалізації багатьох показників життєдіяльності. А як пов'язано голодування з гормонами, повідомляє Econet.

Гормони в процесі відмови від їжі "поводяться" таким чином, що ви зможете і схуднути, і знизити рівень інсуліну, і позбутися від набряків. Ось як це працює.

Голодування практикується як ліки від багатьох хвороб протягом тисяч років. У багатьох культурах і релігіях можна знайти концепції тимчасової відмови від їжі. Голодування це випробуваний часом спосіб профілактики і терапії захворювань. Не треба плутати голодування і голод. Останнє - це лихо, примусове позбавлення людини їжі. А голодування, наприклад, пост, - припускає добровільний (можливо, частковий) відмова від їжі для оздоровлення, очищення тіла і духу. Розумне і обгрунтоване голодування може стати частиною способу життя.

інсулін

Голодування - дієвий і надійний спосіб зниження інсуліну. Їжа піднімає показник інсуліну. І для його зниження корисно утриматися від їжі. Вміст глюкози в крові зберігається в нормальних рамках: тіло від спалювання глюкози приступає до розщеплення жирів. Результат настає вже після доби голодування. Більш тривалі пости могутніше знижують інсулін. Інтервальне голодування визнано докторами допустимим методом зниження інсуліну.

При систематичному голодуванні інсулін стабільно знижується, тому поліпшується сприйнятливість до даного гормону. Можливо, це і є секрет схуднення. Як правило, дієти націлені на зниження виробництва інсуліну, але вони не позбавить від резистентності до інсуліну. Ми худнемо, але резистентність до гормону тримає заданий ваговій показник на місці. Метод лікувального голодування допоможе послабити резистентність, так як для її розвитку необхідний стабільно підвищений інсулін.

Інсулін має властивість затримувати сіль і воду в нирках, і при зниженому інсуліні з організму виводиться надлишок солі і рідини. Голодування допоможе позбутися від зайвих кілограмів. За перші 5 днів можна погудеть на 0,9 кг на добу. Схуднення здійснюється в основному за рахунок сечовипускання. Діурез знімає набряків і знижує тиск.

Гормон росту

Цей гормон важливий для посилення доступності жирової тканини в якості джерела енергії. Він підтримує м'язову масу і щільність кісткової тканини. Показник гормону росту складно з'ясувати через проміжної секреції, але відомо, що з роками його зміст в організмі зменшується. Потужним стимулом для виробництва гормону росту вважається голодування. Через 5 днів голодування синтез гормону росту зростає в 2 рази. Фізіологічна завдання гормону росту під час голодування - забезпечення здорового стану м'язів і кісток.

адреналін

Якщо ви постите, у вас підвищується показник адреналіну. Активне виробництво адреналіну починається через добу після старту голодування. Після 2 діб без їжі швидкість обміну речовин зростає на 3,6%, що в корені відрізняється від різкого уповільнення метаболізму при низькокалорійної дієти. Через 4 дні голодування енергетичний витрата в стані спокою зростає на 14%. Тіло нарощує швидкість метаболізм.

електроліти

У період голодування вміст мікроелементів магнію, кальцію і фосфору стабільно, можливо тому, що 99% названих мінералів локалізовано в кістковій тканині.

Новини

Популярні теми форуму

analytics