Close button

Локдаун: чим зайнятися на карантині

Локдаун: чим зайнятися на карантині

Ну що, локдаун №2 в нашій країні настав. Цілих 17 днів, починаючи з 8 січня, для нас будуть закриті культурно-розважальні заклади, в кафе і бари теж не зайти, повідомляє Сегодня.

Але - така практика для нас не вперше (згадаємо весняний локдаун, він був набагато довшим і жорсткіше), тому до чергової "життя під замком" ми як би підготовлені. Ну і карантин, і практика це показує, відкрив в людях добре прихований потенціал в плані вигадки найцікавіших розваг. Розваг на самоті, розваг з батьками, зі своєю другою половинкою і в компанії друзів.

Ні-ні, ми не будемо говорити про читання книг, які давно хотіли прочитати, про нескінченні переглядах серіалів і вже тим більше про генеральному прибиранні квартири та медитаціях - це і так зрозуміло. Пропонуємо кілька цікавих занять на карантині, які скрасять локдаунскіе будні.

Перед цим домовимося: історії про вечірки по зуму не буде. Все і так навчилися це робити чудово. До речі, складно уявити, скільки клавіатур постраждало під час таких пиятик.

Співай, як я, співай краще за мене

І не обов'язково під караоке. Згадайте, як часто в компаніях, коли настає час пісень, теж хочеться заспівати. Але - чи сьогодні не в голосі, або, будемо відверті, його просто немає. Прикро? Так. Часом соромно, що ні потрапляєте в ноти? Є таке. Тим більше, коли алкоголю недостатньо. Так ось: карантин, якщо ви проводите його на самоті, дає можливість потренуватися. Включайте улюблену пісню, співайте, записуйте свій голос, слухайте, виправляйте вокальні промахи. Та й уроки вокалу в інтернеті теж можна знайти - там і голос поставлять, і дихати правильно під час співу навчать. А ось фахівці стверджують - вокал стає краще, якщо співаєте від душі і в прекрасному настрої.

З чиєю допомогою? Правильно - за допомогою наших улюблених батьків. Їм, до речі, теж не просто сидіти під замком, як це дивно не звучало б. Дамо спокій всілякі пазли і настільні ігри та будемо тренувати інтелект. Починайте з спрощеного варіанту. Наприклад, можна пограти "У міста". Це коли всі члени сім'ї сідають в коло, і хтось називає місто, інша людина повинна назвати населений пункт на останню букву попереднього міста.

Тепер невеликий стимул. Ну от уявіть: ваш священний обов'язок в будинку - мити посуд. На карантині її доводиться мити вдвічі більше, до речі. Ось і нехай цей "трофей" дістанеться тому, хто слабкий в географії і, відповідно, програє. Тобто з'являється стимул підучити назви міст, щоб з величезним задоволенням бачити, як ваш батько вирушає на кухню мити післяобідній тарілки. Ще один плюс - зарядка для мізків, вона дуже потрібна на карантині.

Та й взагалі, придивіться до своїх батьків. Можливо, є шанс залучити їх до більш рухливі ігри. Наприклад, твістер. Від нудьги вони можуть піти навіть на це.

Гра "На грані", або як максимально зблизитися з другою половинкою

Індустрія настільних ігор не стоїть на місці. Іноді виходить з рамок пристойного. Ми про ігри 18+. У них часом і з друзями погоджується пограти не кожен. Так ось, якщо ваші відносини зародилися незадовго до карантинів, або вам пощастило, і ви знайшли особисте щастя під час локдауна - купите таку гру. Вона, звичайно, не для людей пуританських поглядів. Але ламати себе потрібно. І не тому, щоб урізноманітнити своє інтимне життя, а тому, що зі своїм партнером зближуватися треба. А цей аспект важливий для пари. Та й стояти на одному місці в цьому плані - вже давно не модно.

Флешмоби: веселі, сміливі, часом обурливі

Це можна практикувати в колі друзів. В колі близьких друзів. Перший флешмоб "Чим пахне?" . Не поспішайте посміхатися, це зараз топовий питання. Розповідаємо принцип флешмобу. Ви зустрічаєте друзів у себе вдома, звичайно, приготували закуски. Так ось, коли вони переступлять поріг, попросіть їх зав'язати очі і піднесіть якусь їжу до їх носі. Якщо тестований визначає вірно, то є ймовірність, у нього ковіда немає. Веселитися можна спокійно. І будьте готові, що ваші друзі, коли ви прийдете до них в гості, проведуть такий же тест.

Ще один флешмоб-розвага носить цікаву назву "Чабби банні". Цей набір букв потрібно вимовляти, коли в роті у вас багато зефіру. Ті, хто практикував все це, запевняють - смішно дуже. Так що запасіться зефіром, маршмеллоу - і вперед.

Флешмоб на злобу дня, з лимоном. Ні, з'їдати лимон (весь) наввипередки - це в минулому. Зараз модно грати так: є лимон і розповідати щось з дуже серйозним виглядом. По-перше, отримаєте трохи вітаміну С, по-друге, цей флешмоб правда веселий. Придумайте символічний приз для переможця. І, можливо, втішний для того, хто програв.

Звичайно, бажано це все записувати на відео для теплих спогадів.

Це всього лише кілька можливих варіантів для того, щоб якось скрасити локдаун. Фантазуємо, експериментуємо, пам'ятаємо, карантин - це не назавжди.

Ірина Маслова

Новини

Популярні теми форуму

analytics