Close button

Google видалив соцмережу Parler, куди міг перейти Трамп

Google видалив соцмережу Parler, куди міг перейти Трамп

У п'ятницю ввечері Google оголосив, що заблокував в своєму магазині популярне серед прихильників Дональда Трампа додаток Parler, повідомляє Украинская правда.

Про це повідомляє Politico.

Власникам Parler останні кілька місяців нагадували про необхідність видаляти заклики до насильства, проте їх поширення в соцмережі продовжилося.

"Нам відомо про публікації в додатку Parler, спрямованих на розпалювання безперервного насильства в США" - відзначили в Google.

Одне з недавніх повідомлень в соцмережі виглядає наступним чином: "Як нам повернути країну? Це просто ... ми їх вистежимо!".

Слід зазначити, що Apple також пригрозила видалити Parler зі свого магазину додатків.

Варто відзначити, що в минулому році Дональд Трамп зустрічався з керівником своєї кампанії Бредом Парскале і іншими політичними помічниками в Білому домі і вимагав знайти йому соціальну платформу для використання, крім Twitter.

На зустрічі була висловлена стурбованість, що Twitter - головне місце спілкування Трампа з прихильниками і зовнішнім світом - може в кінці кінців заборонити спірні публікації. Після зустрічі команда Трампа мобілізувалася, і Парскале почав обговорення питання про те, чи слід забезпечити серйозну присутність президента на платформі Parler.

При цьому сам Трамп був занадто відданий Twitter, щоб гаряче підтримати перехід на іншу платформу. Однак це було до того як Twitter видалив аккаунт 45-го президента США Дональда Трампа @realDonaldTrump за підбурювання до насильства.

Після блокування свого особистого облікового запису Трамп розкритикував дії Twitter в офіційному акаунті @POTUS, що має статус урядового аккаунта. Ці твіти були швидко видалені адміністрацією. Трамп спробував запостити ті ж повідомлення на акаунті своєї кампанії @TeamTrump, після чого мережа заблокувала на постійній основі цей аккаунт.

Новини

Популярні теми форуму

analytics