Close button

В Україні введено не локдаун - Степанов

В Україні введено не локдаун - Степанов

В Україні з 8 січня введені жорсткі карантинні обмеження, а не локдаун, який передбачає повну зупинку всіх процесів в країні, повідомляє УНИАН.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу.

«Пройшли перші добу з тих пір, як в Україні введені посилені карантинні обмеження. Хочу зазначити, що це не локдаун, як його зараз називають, це жорсткий карантин. Локдаун має певні ознаки, це практично повна зупинка всіх бізнесів, всіх процесів в країні », - сказав міністр.

Він зазначив, що країни Європи зараз масово закриваються саме на локдаун, і там діють суворі обмеження, які не дозволяють навіть вийти з дому без попереднього запису.

«Однак лише в Україні карантинні обмеження сприймаються деякими так званими експертами, політичними діячами, деякими верствами населення як квест під назвою« обійти заборони ». Ні в одній європейській країні ще не було такої лояльності з боку влади і одночасно такої зневаги і неповаги встановлених обмежень. І ні в одній країні так активно не йшли обговорення щодо доцільності дій влади під час пандемії », - сказав Степанов.

Він зазначив, що ці карантинні обмеження "були вигадані президентом, прем'єром чи міністром охорони здоров'я просто тому, що ми так захотіли". За його словами, ці норми були розроблені з урахуванням думки провідних українських епідеміологів та інфекціоністів, а також спираючись на міжнародний досвід.

«Коли ми вводимо ті чи інші обмеження, ми враховуємо так звані закони епідеміології, які при всьому бажанні неможливо обійти. Воно все розвивається за певними принципами по траєкторії розвитку епідемії в країні і з протидії епідемії. І саме з епідеміологічної точки зору ми і вводимо карантинні обмеження », - зазначив Степанов.

Новини

Популярні теми форуму

analytics