Close button

Степанов розповів про заборону продажу іграшок та одягу

Степанов розповів про заборону продажу іграшок та одягу

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов відреагував на скандальні публікації в соцмережах про заборону продажу певних категорій товарів в супермаркетах, зазначивши, що така заборона має на меті зменшення ймовірності інфікування коронавірусів, повідомляє УНИАН.

Про це він заявив під час брифінгу.

«Вчора мережу облетіли публікації про продаж певних категорій товарів, заборонених до реалізації на час дії посилених карантинних обмежень. Деякі з трактувань доходили до такого відвертого абсурду. По-перше, немає, COVID-19 не поширюються активніше на іграшках, шкарпетках або батарейках в порівнянні з кормами тварин або насінням. Логіка тут зовсім в іншому, і вона абсолютно очевидна і, знову ж таки, вона ґрунтується на законах епідеміології », - сказав Степанов.

Він зазначив, що при заборону реалізації певних товарів в приміщенні магазину люди, яким вони необхідні, замовлять їх через інтернет-магазин і не будуть контактувати з іншими, наражаючись на небезпеку заразитися коронавірусів.

«Тобто з 100 чоловік, які могли б бути в супермаркеті, контактувати між собою в супермаркеті будуть тільки 40. Імовірність інфікування зменшується в рази», - підкреслив міністр.

«Що стосується реалізації сигарет - ще одне питання, яким дуже стурбоване населення. Їх можна з легкістю придбати, наприклад, в кіосках, адже там прийом відвідувачів не здійснюється. Постанова не передбачає припинення такої діяльності, тому з кіосків можна торгувати і кави, і сигаретами, і батарейками. Тобто про що йде мова - у нас заборонений саме прийом відвідувачів », - зазначив Степанов.

Новини

Популярні теми форуму

analytics