Close button

Нова сонячна батарея ефективно зберігає енергію в рідкій формі

Нова сонячна батарея ефективно зберігає енергію в рідкій формі

Дослідники з Університету Вісконсін-Медісон (США) розробили нову подвійну енергетичну систему, яка і генерує енергію, і акумулює її для подальших потреб. Для цього вони об'єднали дві вже відомих технології - сонячні панелі і рідинні батареї - в єдиний комплекс. Також кожен з компонентів був реалізований на нових матеріалах з поліпшеними властивостями, повідомляє Техкульт.

Для нової сонячної батареї виготовили пластини зі звичного кремнію з добавками надзвичайно перспективного матеріалу перовскита. Вони поглинають хвилі різної довжини, що дозволяє захопити набагато більше корисного випромінювання. В рідинному акумуляторі замість перевірених часом, але занадто агресивних кислотних електролітів застосували органічні сполуки в сольовому розчині. Формули засекречені, але новий електроліт вже обережно називають ідеальним складом для батарей такого типу.

Отримана система відрізняється високою стабільністю роботи - вона має незмінний ККД в 20% у всіх режимах. Можна виставити пристрій на сонці і безпосередньо брати від нього енергію, а можна накопичувати її в рідкому електроліті батареї, щоб в кінці дня отримати ті ж самі 20%. Це дуже зручно для створення автономних систем у віддалених регіонах, де Сонце - єдине джерело енергії.

Олександр Мартиненко

Новини

Популярні теми форуму

analytics