Close button

Експерт назвав найвигіднішу валюту для зберігання

Експерт назвав найвигіднішу валюту для зберігання

Експерт назвав найвигіднішу валюту для зберігання заощаджень у 2021 році, повідомляє Finance.ua.

Про це повідомляє канал "Україна 24" з посиланням на банкіра Ігоря Львова.

"Ми бачимо, що біткоіни і криптовалюта в 2020 році зросли в 4 рази. У листопаді-грудні біткоіни був 10 800 доларів, а зараз він майже 41 тис. Дол. Це говорить про те, що попит на цю валюту зростає. З іншого боку, ми бачимо, чому він росте: перше - політична непевність, яка була в Сполучених Штатах Америки, і друге - пандемія.

На цьому тлі зростання біткоіни буде тривати якийсь час. Але потім, ми сподіваємося, пандемія піде на спад, політична складова в США в січні буде вирішена. Я думаю, пригальмує (курс біткоіни. - Ред.) На 45-50 тисячах доларів, і буде плавне зростання ", - сказав він.

Також Львів розповів, чи будуть традиційні валюти і золото рости в ціні в році, що наступив на тлі криптовалюта.

"Звичайно, це питання ставилося ще п'ять років тому, і на нього відповіли. Якщо брати зростання валют в 2020 році, то найбільше зросла золото - воно виросло в ціні майже на 80%. Тобто, якщо ми вклали б гроші і купили золота на 100 доларів 1 січня 2020 року, то 1 січня 2021 роки ми б отримали вже 180 доларів. Далі йде євро, потім гривня, і потім - долар.

Якщо ми говоримо про традиційні валютах, звичайно, вони будуть. Тому що криптовалюта більш екзотична. Ми не можемо нею заплатити в магазині, ми не можемо масово закуповувати на неї товари. Є частина населення, яка нею займається, але це більше спекулятивні операції. Але в основному імпортно-експортні операції - це долари, євро. Ну і ми говоримо про золотовалютні запаси, про кріптовалютних запасах мова не йде ", - сказав він.

Новини

Популярні теми форуму

analytics