Close button

Випускники шкіл після 25 січня повернуться за парти, - Шкарлет

Випускники шкіл після 25 січня повернуться за парти, - Шкарлет

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявив, що випускники 9-х та 11-х класів повинні повернутися до повноформатного навчання в школах. Він вважає, що офлайн-формат навчання вкрай необхідний для випускників, повідомляє Курс Украины.

Про це Шкарлет написав на своєму Telegram-каналі.

"Повернення учнів випускних 9-х та 11-х класів до повноформатного навчання, на мою думку, є вкрай необхідним та важливим.

Спілкуючись з учителями, я повсякчас чую про їхні перестороги з приводу відсутності очного спілкування з учнями. Не менше хвилюються батьки та самі школярі, яким протягом поточного навчального року довелося готуватися до ЗНО та ДПА переважно в дистанційній формі", - пише Шкарлет.

Міністр повідомив, що особисто ініціюватиме питання про повернення учнів 9-х та 11-х класів до змішаної форми навчання.

"Після завершення посилених карантинних заходів, за сприятливої санітарно-епідемічної ситуації, учні випускних класів повернуться до змішаної форми навчання. В областях, де показники захворюваності на COVID-19 будуть контрольованими, порушуватиму питання про повернення школярів 9-х та 11-х класів за парти", - акцентує міністр.

Шкарлет також хоче повернути за парти школярів інших класів.

"Маємо бажання та наміри також відновити повноформатне або змішане навчання для школярів інших класів", - додав Шкарлет.

Зараз міністр проводить консультації з міністром охорони здоров'я Максимом Степановим і головним санітарним лікарем Віктором Ляшком, щоб узгодити план повернення школярів за парти.

"Тривають відповідні консультації з Міністром охорони здоров’я Максимом Степановим та Головним державним санітарним лікарем Віктором Ляшком. Закликаю освітян, учнів та їхніх батьків до безапеляційного дотримання карантинних вимог. З повагою до Вас!", - підсумував Сергій Шкарлет.

llwwgvbddu_big.jpg

Новини

Популярні теми форуму

analytics