Close button

Коли потрібно відмовитися від молока цукру і глютену

Коли потрібно відмовитися від молока цукру і глютену

Існує думка, що молочні продукти, цукор і глютен - головні вороги краси й молодості шкіри обличчя і від їх вживання варто відмовитися. Але чи справді це так? Пропонуємо розібратися, коли все ж потрібно відмовитися від цих продуктів, повідомляє NDTV.

Молочні продукти справді здатні стати причиною проблем зі шкірою, але не для всіх.

Знаменитий дерматолог Рашмі Шетті пояснює, що якщо після вживання молока і молочних продуктів стан шкіри помітно погіршився, варто обмежити споживання або відмовитися від цих продуктів. Якщо ж таких симптомів не відзначається, не варто обмежувати споживання молочних продуктів, адже вони є чудовим джерелом білка й кальцію для нашого організму.

Надлишок цукру може нашкодити виробленню колагену й еластину, які відповідають за еластичність і гладкість шкіри. Тому експерт радить споживати цукор в обмеженій кількості, а також звести до мінімуму вживання солодких газованих напоїв, соків і соусів, адже вони, як правило, містять занадто багато цукру.

Доктор Шетті підкреслює, що тільки людям з целіакією - розладом травлення, яке характеризується пошкодженням тонкого кишківника при контакті з глютеном - варто відмовитися від вживання продуктів, що містять глютен. Усі інші повинні контролювати кількість вживаних продуктів, де може міститися цей рослинний білок.

Новини

Популярні теми форуму

analytics