Close button

$ 1000 в місяць: фігурант "газової справи" про допомогу нардепа Онищенко

$ 1000 в місяць: фігурант "газової справи" про допомогу нардепа Онищенко

Колишній ТОВ "Надра Геоцентр" Сергій Свіченко дав детективу НАБУ свідчення про причетність до злочинів, які інкримінуються так званій злочинній організації екс-нардепа Олександра Онищенка, повідомляє Украинская Правда.

Про це повідомляє "Судовий репортер" з посиланням на постанову від 13 січня

Свіченко повідомлено підозрою в участі злочинної організації та її злочинах ще в 2016 році, він був узятий під варту заставою. Але в серпні 2016 роки йому змінили запобіжний на цілодобовий домашній арешт.

У лютому 2017 року Свіченко призначили міру у вигляді застави в сумі 20 млн грн. Після цього він перестав з'являтися на виклики детектива. Дружина підозрюваного повідомила, що на наступний день після судового засідання чоловік кудись пішов і додому не повертався. Про місце свого перебування не повідомляв ні дружині, ні близьким.

Слідчі з'ясували, що чоловік покинув територію України поза пунктами пропуску через державний кордон України та виїхав в Росію. З тих пір він перебував у розшуку.

12.01.2021 о 6 год. 50 хв. Свіченко був затриманий на кордоні в пункті пропуску "Бачівськ" Сумської області.

Чоловік підтвердив, що всі ці роки проживав в Росії і Олександр Онищенко надавав йому допомогу в розмірі 1000 доларів в місяць з лютого 2017 по грудень 2019.

Адвокат Свіченко заявив, що його підзахисний сам повернувся в Україну, планував це зробити ще в кінці грудня. Свіченко нібито самостійно повідомив правоохоронним органам, що повернеться.

Суду були надані документи, що підтверджують наявність у підозрюваного великої кількості захворювань, зокрема онкологічного. Також захисник просив врахувати похилий вік чоловіка. Адвокат сказав, що Свіченко визнав провину, змінив свою поведінку, обіцяє виконувати всі обов'язки. Де-факто Свіченко злочинною організацією не керував, виконував тільки вказівки.

Підозрюваний пояснив, що в 2017 році до нього було застосовано заставу в розмірі 20 млн грн, у нього таких коштів не було, що і стало причиною втечі. Він зазначив, що дав свідчення детективу про причетність до інкримінованих злочинів. Просив застосувати до нього нічний домашній арешт, адже хотів би працевлаштуватися.

Суд взяв чоловіка під варту із заставою 1,7 млн грн.

Новини

Популярні теми форуму

analytics