Close button

Суперечки століття: помилка чи два пробілу після точки

Суперечки століття: помилка чи два пробілу після точки

Перфекціоністи усього світу можуть спати спокійно. Функція перевірки правопису в найбільш популярному текстовому редакторі Microsoft Word виділяє подвійні пробіли після точки як помилку - але за це довелося поборотися, повідомляє Попмеханика.

Люди, які набирають на комп'ютері тексти, діляться на дві категорії: одні ставлять один пробіл після крапки, а інші - як Гейтс на душу покладе. І у першої групи неймовірно болять очі, коли вони стикаються з документами, зверстати менш вимогливими до зовнішнього вигляду тексту користувачами. Проте, з друкарською (і естетичної! - примітка редакції) точки зору два пробілу після точки - все-таки помилка. Тому в оновленні програми Word від 2020 року компанія Microsoft додала цей казус верстки в список підкреслює синім пунктиром.

Існує й альтернативна точка зору, адепти якої заявляють, ніби текст з двома пробілами після точки краще читається і виглядає приємніше. І навіть є що підтверджує це дослідження психологів з коледжу Скідмор, виконане в 2018 році.

Але наукова робота всього одна і її результати не зовсім репрезентативні. Проте, спеціально для любителів альтернативної верстки, як пише The Verge, компанія Microsoft залишила можливість виключити "два пробілу після точки" зі списку помилок.

Варто зазначити, що нововведення викликало бурхливу реакцію в соціальних мережах - прихильників обох точок зору чимало, але на щастя, Microsoft вже поставила крапку в дискусії з висоти свого авторитету. Залишається сподіватися, що на черзі в "розстрільний список" перевірки правопису потраплять інтервали між абзацами, виконані за допомогою переказу рядки, а відступи першого рядка табуляціями або пробілами і зовсім законодавчо заборонять.

Новини

Популярні теми форуму

analytics