Close button

У РФ заявили про 100%-ву ефективність їхньої другої вакцини

У РФ заявили про 100%-ву ефективність їхньої другої вакцини

У Росспоживнагляді повідомили, що імунологічна ефективність вакцини від коронавірусу "ЕпіВакКорона", розробленої в науковому центрі "Вектор", становить 100%, повідомляє Украинская правда.

"Ефективність вакцини складається з її імунологічної та профілактичної ефективності. За результатами 1-2-ї фаз клінічних досліджень, імунологічна ефективність вакцини "ЕпіВакКорона" становить 100%", - говориться в повідомленні.

Відзначається, що перша й друга фаза клінічних досліджень другої російської вакцини від коронавірусу "ЕпіВакКорона" проводилися в липні - вересні.

У 2-й фазі брали участь 86 осіб, розділених на дві групи: одна група (43 добровольці) вже отримала вакцину "ЕпіВакКорона", інша (43 добровольці) - плацебо. Всі добровольці, які отримали вакцину, відчували себе добре, лише у двох з них відзначалася болючість в місці уколу, яка пройшла в протягом двох діб.

13 жовтня 2020 року вакцина центру "Вектор" отримала реєстраційне посвідчення, в листопаді почалася фаза постреєстраційних досліджень за участю 150 добровольців старше 60 років і 3 тис. добровольців старше 18 років. За даними Росспоживнагляду, ні у кого тих, хто отримали вакцину, не було виявлено небажаних реакцій.

Очікується, що в січні "Вектор" оприлюднить підсумки постреєстраційних випробувань вакцини "ЕпіВакКорона".

"ЕпіВакКорона" - друга російська вакцина від коронавірусу. Першою в країні була "Супутник V", зареєстрована в серпні. Її загальну ефективність оцінили в 91,4%.

За словами ж Володимира Путіна, рівень захисту, який дає російська вакцина від коронавірусу "Супутник V", досягає 97%. При цьому сам президент Росії так нею і не вакцинувався.

Експерти відзначали, що цей препарат не пройшов всі необхідні стадії клінічних випробувань.

Росіяни, які в числі перших вирішили зробити щеплення від коронавируса російською вакциною "Супутник V", скаржилися на побічні ефекти від неї.

Новини

Популярні теми форуму

analytics