Close button

Хто з політиків і знаменитостей пірнув в ополонку на Водохреще

Хто з політиків і знаменитостей пірнув в ополонку на Водохреще

Свято Хрещення українські знаменитості відзначили за традицією - стрибнули в крижану ополонку. Їх не зупинили навіть морози під мінус 20, які вдарили на днях. Таким холодним це свято в Україні давно не був, повідомляє Страна.ua.

Сьогодні в купіль зійшли мер Києва Віталій Кличко, нардеп від ОПЗЖ Володимир Кальцев, "слуга" Олексій Леонов, нардеп Київради Вадим Іванченко, екснардеп Надія Савченко, футболісти "Шахтаря" і президент Росії Володимир Путін.

Український президент Володимир Зеленський в ополонці зазвичай не купається. Ми розбиралися, які знаменитості пірнали на Водохреще.

Несподіваний Кличко

Мер Києва Віталій Кличко пірнув в "йордань" вранці, в затоці Дніпра поруч з парком Дружби народів. У своєму відео він відзначив особливості водохресної води й закликав інших його подвиг не повторювати.

"Температура повітря -19, води +3. Без підготовки краще не пірнати. Зі святом Хрещення вас! Бережіть себе!", - сказав він, несподівано з'явившись з-під води на відео і зробивши каскад бризок. Мер намагався посміхатися, хоча було видно, що це йому дається нелегко.

Ролик знімали так: спочатку показали сніг і дерева, потім - поверхня води. Звідки раптом виринає Кличко. Зрозуміло, що градоначальник не сидів під водою, поки на нього наведуть камеру - просто момент, після того, як мер пірнув, сповільнили. Вийшло епохально.

Водохресні купання з самоваром

Нардеп Київради Вадим Іванченко долучився до традиції водохресного купання разом з друзями.

А після занурення в ополонку, чиновники зігрівалися гарячим чаєм з самовара.

%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%

Бадьорий ритуал від нардепа Кальцева

Народний депутат від "Опозиційної платформи - За життя" Володимир Кальцев зняв бадьорий відео на честь Хрещення. Швидким кроком в одних плавках і шапці на голові з рушником в руках він прокрокував до приватної ополонки.

Процедура занурення в ополонку в -19, за його словами, пройшла за містом. Перехрестившись нардеп тричі занурився в ополонку і побажав усім "любові й добра, бути здоровими та щасливими".

MAjkd7MSkEdlzr.jpg

Як пірнали в ополонку нардепи від партії Зеленського

Народний депутат від партії "Слуга народу" Олексій Леонов опублікував фото з водохресних купань на березі моря. Одесит, стоячи в плавках на березі, побажав усім щастя, божого благословення, миру і гармонії.

"Нехай господь подарує вашим серцям теплу надію і чисті, як водохресна вода, думки", - написав він у себе в Facebook.

Правда, по фото було незрозуміло, купався він у підсумку чи ні.

народний депутат Олексій Леонов занурився в море

І ось ще один прихильник водохресних купань від "Слуги народу" - нардеп Орест Саламаха. Теж розмістив відео підтвердження у своєму Facebook.

823wWnjU8Mz0Y2.jpg

Нардеп Євген Шевченко був в холодній воді менше всіх за часом. Його відео триває 5 секунд.

eAOyE04UkQvXMm.jpg

Нардеп Олександр Юрченко, раніше виключений з партії "Слуга народу" за вимагання хабаря, теж розмістив фото своїх водохресних купань.

140565365_4124380560924593_5513180564759

Савченко пірнала в хрест

Екснардеп Надія Савченко теж привітала українцем з Хрещенням, опублікувавши фото пірнання в ополонку в відрядному купальнику.

"З Хрещенням, українці!

З Меланкою і Василем!

З Йорданом, православні!

Всім міцного здоров'я і незламного духу!

Вірних і надійних друзів! Перемоги нашої України!

Н.С.", - підписала вона фото.

Відзначимо, що купіль Савченко була вирубана в формі хреста й обкладена по периметру ялиновими гілками.

2021-01-19_12h41_07.png

MyCollages_(14).jpg

Зігрівалася екснардеп в компанії друзів.

140696233_3543481125749162_6165907712481

Футболісти "Шахтаря" святкують Хрещення в Туреччині

Український футболіст, захисник ФК "Шахтар" Микола Матвієнко з колегами поєднує збори команди й відпочинок у п'ятизірковому готелі Regnum Carya Golf & Spa Resort на березі Середземного моря.

З турецької Анталії вітає всіх з Хрещенням і публікує відповідне фото. Праворуч від нього - голкіпер Олексій Шевченко і півзахисник Тарас Степаненко.

Відзначимо, що в Антальї сьогодні стоїть сонячна погода і температура близько +10, а мінімальна температура води для зими становить близько +14 градусів.

%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%

Путін показав купання вперше за три роки

68-річний президент РФ Володимир Путін сьогодні долучився до традиції. Він тричі пірнув у вибиту хрестом купіль і при кожній появі над водою швидко хрестився. Навпроти Путіна встановили величезний, в людський зріст, висічений з льоду хрест, де був помітний силует Ісуса Христа.

Відзначимо, що в останній раз водохресне купання Путіна показували в 2018 році, коли він купався на озері Селігер.

Анна Копитько

Новини

Популярні теми форуму

analytics