Close button

Бензин і дизель: у що вірить Bosch

Бензин і дизель: у що вірить Bosch

Bosch проаналізувала тенденції автопрому і констатувала, що списувати з рахунків традиційні ДВС передчасно, повідомляє Auto.ua.

Компанія вірить не тільки в бензинові мотори в складі гібридних систем, але і в дизельні агрегати, які при належній модернізації можуть не загрожувати екології.

В рамках Паризької угоди про захист навколишнього середовища майже всі країни міжнародного співтовариства погодили амбітну мету щодо скорочення викидів СО2 в транспортному секторі до 0 до 2050 року.

Компанія Bosch заявила, що підтримує захист екології та розробляє технології для силових установок легкових автомобілів і комерційного транспорту, які будуть давати найменший вплив на навколишнє середовище і клімат. Однак, на думку Bosch, єдиного вірного технічного рішення в даному питанні не існує.

«Занадто різноманітні регіональні законодавчі умови та індивідуальні запити кінцевих користувачів. Зниження викидів СО2 передбачає всебічний аналіз, при якому до уваги також приймаються процеси виробництва автомобілів і енергоносіїв », - йдеться в повідомленні Bosch.

На думку Bosch, центральним елементом автомобіля майбутнього є електрифікований привід, що включає різні гібридні і повністю електричні варіанти для легкових і вантажних автомобілів. Для важких вантажних автомобілів підійдуть паливні комірки і ДВС, що працють на водні - це ще один перспективний напрям в розробках.

Bosch

Однак і сучасний ДВС - з елементами електрифікації і без таких - є частиною рішення. Аналітики Bosch прогнозують, що ДВС залишиться основним силовим агрегатом в найближчому майбутньому, і до 2030 року 2 з 3 нових автомобілів все ще будуть оснащені класичним двигуном.

Нові серійні моделі і ті,що знаходяться в розробці автомобілі показують, що викиди оксидів азоту і сажі можна значно знизити. Мета розробки нових ДВС сформульована чітко: автомобілі повинні відповідати не тільки актуальним граничним значенням викидів шкідливих речовин, але і в майбутньому не робити ніякого впливу на якість повітря в містах.

Споживання палива, а разом з ним і викиди СО2, також повинні знижуватися. Якщо використовувати передові синтетичні види палива, можна навіть досягти нульових викидів СО2.

При дискусії про якість повітря в містах у фокусі уваги знаходяться оксиди азоту та частки, які називають сажею. Дизельні двигуни вже багато років оснащуються фільтрами твердих частинок, завдяки яким рівень забруднення сажею в містах складає всього від 1% до 3%. Але розробники також далеко просунулися і в справі зниження викидів оксидів азоту.

Висока ефективність сучасних двигунів, а також просунуті системи рециркуляції і обробки відпрацьованих газів мінімізують викиди не тільки під час випробувань на моторному стенді, але і в реальній дорожній обстановці. Демонстраційний автомобіль Bosch, наприклад, викидає мінімальну кількість оксидів азоту в реальних випробувальних виїздах.

Бензинові мотори завдяки конструктивним особливостям виробляють менше оксидів азоту. У фокусі подальшого розвитку - зниження кількості частинок сажі, викиди якої з початком застосування фільтра твердих частинок можуть бути знижені до значно менших значень, ніж ті, що дозволені на законодавчому рівні.

Основною метою, як і у випадку з дизельним мотором, є системний підхід, що складається із заходів по оптимізації процесу згоряння і ефективної обробки відпрацьованих газів. Системи впорскування високого тиску з поліпшеними функціями регулювання подачі палива, додаткові рішення по оптимізації охолодження двигунів при високому навантаженні і обігрів для каталізаторів також допоможуть значно знизити викиди в майбутньому.

Раніше Bosch і китайська компанія Weichai Power розробили дизельний двигун для великовантажних автомобілів. ККД нового агрегату на 4% вище, ніж в інших двигунах подібного класу.

Новини

Популярні теми форуму

analytics