Close button

Арешт готівки нардепа Дубневича скасували

Арешт готівки нардепа Дубневича скасували

Вищий антикорупційний суд скасував арешт 119 тисяч доларів і 102 тисяч євро готівки народного депутата Ярослава Дубневича, які знайшли детективи Національного антикорупційного бюро при обшуку за місцем його проживання.

Таке рішення 11 січня ухвалив слідчий суддя ВАКС Сергій Мойсак.

yaroslav-dubnevych-z-advokatamy-v-sudi_l Ярослав Дубневич з адвокатами в судефото: ЦПК

Як відомо, 27 грудня детективи НАБУ провели обшук за місцем проживання нардепа Дубневича. В ході нього в сейфі знайшли 119 тисяч доларів і 102 тисяч євро, які, за твердженнями його дружини, належать Дубневичу. Зазначене вона підтвердила під час обшуку, який зафіксований на відео. Спочатку слідчий суддя Вакс не заарештував отримані кошти, проте пізніше апеляційна палата суду наклала арешт на готівку.

У той же час, зять Дубневича Михайло Піртко стверджує, що ці гроші належать йому. Нібито готівку була передана для зберігання за місцем проживання нардепа в зв'язку з виїздом на відпочинок. Він також стверджував, що факт передачі грошей від нього Дубневичу підтверджується рішенням Печерського райсуду Києва від 17 квітня 2017 в рамках цивільної справи.

За даними реєстру судових рішень, вказане рішення прийняв суддя Печерського суду Сергій Вовк за результатами позову зятя Дубневича до нардепа. У позові Піртко просив визнати дійсним договір зберігання коштів від 23 грудня 2019 року, укладеного між Дубневичем і ним, а також зобов'язати останнього повернути ці кошти. Суддя Вовк за результатами розгляду позов задовольнив.

Посилаючись на це рішення, суддя антикорупційного суду Мойсак арешт готівки скасував.

Як відомо, слідство стосовно 8 підозрюваних у цій справі завершили ще в квітні 2019 року. У той же час по нардепу Дубневичу, якому детективи НАБУ і прокурори САП відводять роль організатора заволодіння коштами, розслідування завершили в квітні 2020 року.

Нагадаємо, на думку слідства, нардеп Дубневич є організатором схеми привласнення 93,2 мільйона гривень філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ УЗ при поставці товарів за завищеними цінами в 2015-2017 роках. За даними детективів, будучи головою комітету Верховної ради з питань транспорту, він нібито організував і створив умови для закупівлі елементів шляху за рахунок коштів підприємства УЗ в порушення законної процедури, за завищеними цінами.

Замість переговорної процедури закупівлі, як вважає НАБУ, нардеп організував проведення процедур відкритих торгів із залученням підконтрольних підприємств - ТОВ «Арго» і ТОВ «Корпорація КРТ», що спричинило заподіяння збитків на суму 93,28 млн грн.

Новини

Популярні теми форуму

analytics