Close button

Білорусь звинуватила Україну в необ'єктивності у справі Шеремета

Білорусь звинуватила Україну в необ'єктивності у справі Шеремета

Білорусь звинувачує колишнього співробітника свого спецназу Ігоря Макара в шахрайстві, а Україну - в необ'єктивності в справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, тоді як раніше Макар дав свідчення у справі Шеремета, повідомляє Українські новини.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ Білорусі.

"Цей індивід нам досить давно знайомий, тому ми з певним скепсисом спостерігали за всієї метушнею, яка розкрутилася навколо його висловлювань.

Ми також відзначили реакцію наших українських колег, які мало не вирішили збудувати на цьому ціле нове розслідування. Притому зрозуміло, що виключно з політичних причин", - сказав прессекретар Анатолій Глаз.

Він підкреслив, що Україна не зверталася до Білорусі після отримання інформації від Макара.

"Ми терпляче чекали, коли ж до нас встановленим порядком звернеться українська сторона за правовою допомогою, як вона і заявляла, щоб провести об'єктивну перевірку. Оскільки до теперішнього часу так ніхто і не звернувся, в їх бажанні бути об'єктивними виникають резонні сумніви й далі чекати, напевно, не має сенсу", - сказав спікер.

МЗС Білорусі оприлюднив аудіозапис нібито спілкування Макара з невідомою особою в посольстві в Литві, щоб підтвердити його "шахрайські цілі".

На записі чоловік пропонує надання інформації про підготовлювані спецоперації білоруських спецслужб, в тому числі "по ліквідації людей", в обмін на паспорт громадянина Литви й 1,52 млн євро винагороди.

Білорусь передала наявні у неї матеріали по Макарові через відповідні служби Польщі, Литві та Німеччині.

У разі надходження звернення від України вона висловила готовність розглянути його.

Олександр Савич

Новини

Популярні теми форуму

analytics