Close button

Озвучений пріоритет уряду на 2021 рік

Озвучений пріоритет уряду на 2021 рік

Пріоритетом Кабінету Міністрів на 2021 р. залишається впровадження ринку землі та забезпечення всіх необхідних інструментів для його успішного функціонування. Мова йшла про це під час зустрічі Керуючого комітету щодо земельної реформи з учасниками впровадження ринку землі, повідомляє Курс Украины.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

"Все пріоритети уряду України щодо подальшого впровадження земельної реформи поширюються і на 2021, адже через пів року стартує ринок землі. Для нас важливо забезпечити всі необхідні передумови для успішного запуску земельного ринку та його подальшого функціонування", - підкреслив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький.

Як повідомляється, мова йде про розробку та імплементації земельного законодавства, запровадження дерегуляції у сфері земельних відносин, передачі повноважень щодо розпорядження землями місцевим громадам, запровадження системи електронних аукціонів, земельного моніторингу.

Провідний експерт Світового банку Клаус Дейнінгер відзначив на зустрічі, що в Україні є всі передумови для запровадження прозорого ринку землі, яке підвищить ефективність використання земельних ресурсів, забезпечить основу для розвитку сільського господарства, сільських територій і місцевого населення. Він запевнив, що Всесвітній банк та Євросоюз готові й надалі надавати технічну підтримку та інші ресурси для успішного впровадження земельної реформи в Україні.

Крім того, учасники зустрічі домовилися, стосовно "дорожньої карти" подальшої спільної роботи в рамках Керуючого комітету щодо земельної реформи, яка буде остаточно затверджена на початку лютого.

Новини

Популярні теми форуму

analytics