Close button

Вітренко піде, якщо ВР не зробить його повноцінним міністром

Вітренко піде, якщо ВР не зробить його повноцінним міністром

Виконуючий обов'язки міністра енергетики України Юрій Вітренко вважає, що не може повноцінно виконувати обов'язки міністра. Якщо на повторному голосуванні парламенту за його кандидатуру, яке Вітренко очікує в кінці січня-початку лютого, його не оберуть, то він повернеться в приватний бізнес, повідомляє Страна.ua.

Про це Вітренко заявив в інтерв'ю.

"Тобто, з одного боку, вони (уряд-Ред.) Залишають багато обов'язків в.о., але потім пишуть, що у нього немає повноважень підписувати, наприклад, накази міністерства. А щоб обов'язки виконувалися потрібно видавати накази міністерства. Наприклад, я їх не можу видавати ", - відповів Вітренко на питання, як приставка" виконуючий обов'язки "заважає йому виконувати обов'язки.

І додав, що нещодавно прийнята поправка Олени Шкрум "фактично унеможливлює виконання багатьох обов'язків виконуючим обов'язки міністра"

Також він повідомив, що чекає повторного голосування щодо своєї кандидатури, яка повинна відбутися в комбінації перший віце-прем'єр і міністр енергетики вже в кінці січня або на початку лютого, але чи оберуть його він не знає. У разі, якщо немає, Вітренко планує зайнятися приватним бізнесом і "вести нормальний спосіб життя".

"Я маю підтримку Зеленського, голови фракції" Слуги народу ", прем'єр-міністра, а також багатьох депутатів фракції" Слуга народу ", але з усіма 246 депутатами не спілкувався, тому не знаю, скільки з них мене підтримують", - сказав Вітренко.

Новини

Популярні теми форуму

analytics