Close button

Джо Байден довірить медицину трансгендеру

Джо Байден довірить медицину трансгендеру

Обраний президент США Джо Байден призначить на посаду помічника міністра охорони здоров'я трансгендерних жінку педіатра Рейчел Левін. Вона стане першим офіційно визнаним трансгендерним федеральним чиновником, якого затвердить Сенат США, повідомляє Страна.ua.

"Доктор Рейчел Левін забезпечить стійке лідерство і необхідний досвід, щоб допомогти людям подолати цю пандемію - незалежно від їх поштового індексу, раси, релігії, сексуальної орієнтації, гендерної ідентичності або інвалідності - і задовольнить потреби громадської охорони здоров'я нашої країни в цей критичний момент і в майбутньому", - заявив Байден.

Зараз Рейчел Левін займає пост міністра охорони здоров'я Пенсільванії, раніше була генеральним лікарем штату. Вона - одна з небагатьох державних чиновників США, які є відкритими транссексуалами.

"Обраний президент Байден протягом всієї своєї кампанії заявляв, що його адміністрація буде представляти Америку. Сьогодні він ясно дав зрозуміти, що трансгендери є важливою частиною нашої країни", - прокоментувала призначення Мара Кейслінг, виконавчий директор Національного центру трансгендерного рівності.

Нагадаємо, представник Демократичної партії Сара Макбрайд стала першим в історії США трансгендером, яка отримає місце в сенаті. Також повідомлялося, що у жовтні 2020 року у Бельгії вперше трансгендер стала віце-прем'єром.

Новини

Популярні теми форуму

analytics