Close button

Індекси США виросли перед виступом Йеллен

Індекси США виросли перед виступом Йеллен

Ф'ючерси на фондові індекси США у вівторок демонструють зростання, в той час як інвестори чекають виступу кандидата в міністри фінансів Джанет Йеллен і нових звітів по квартальним прибуткам, які дозволять скласти уявлення про стан американської економіки, повідомляє Голос Америки.

У вівторок очікується нова партія звітів по прибутках банків. Акції Bank of America напередодні відкриття торгів виросли на 0,5 відсотка, хоча він повідомив про падіння прибутку в четвертому кварталі. Goldman Sachs напередодні публікації своїх даних додав 0,9 відсотка. JPMorgan, Citigroup Inc і Wells Fargo & Co відзвітували про свої прибутки в п'ятницю, і їх показники виявилися вище очікуваного, проте їх акції впали після різкого зльоту напередодні публікації звітності.

Це також викликало спад на S & P 500 і Dow в п'ятницю після недавнього досягнення рекордних максимумів в надії на швидке відновлення економіки завдяки масштабному пакету допомоги і вакцинації.

Очікується, що в четвертому кварталі 2020 року прибуток компаній S & P 500 знизиться на 7,8 відсотка в порівнянні з минулим роком, але в 2021 році очікується відновлення з прогнозованим зростанням на 16,7 відсотка за перший квартал, згідно з даними IBES від Refinitiv.

Акції Netflix, чия звітність очікується після закриття торгів у вівторок, виросли на 1,4 відсотка. Morgan Stanley, UnitedHealth, IBM Corp, Intel Corp і Schlumberger відзвітують про свої квартальні результати в кінці тижня.

Йеллен у вівторок виступає в сенатському Комітеті з фінансів. У заготовленому тексті її заяви наголошується на необхідності «масштабних заходів» економічної допомоги в зв'язку з коронавірусом.

Тим часом світові фондові індекси у вівторок демонструють зростання, завдяки даним з економіки КНР. Китай не тільки став однією з небагатьох країн, які зафіксували зростання в 2020 році, але і набрав темпи до кінця року.

В 6:29 по східноєвропейському часу ф'ючерси E-mini Dow виросли на 200 пунктів або на 0,65 відсотка, S & P 500 -на 29,25 пункту або на 0,78 відсотка, Nasdaq - на 128,5 пункту або 1 відсоток.

Акції Boeing виросли на 2,7 відсотка після того, як Канада оголосила про зняття заборони на польоти літаків 737 MAX. В Європі дозвіл на відновлення польотів цієї моделі очікується наступного тижня.

Акції Tesla додали 1,8 відсотка після того, як Jefferies підвищила оцінку її прибутку напередодні публікації звітності.

Новини

Популярні теми форуму

analytics