Close button

Санкції проти РФ будуть продовжені - Помпео

Санкції проти РФ будуть продовжені - Помпео

Влада США має намір і далі застосовувати проти РФ санкції, щоб "забезпечити наявність у Європи надійної, диверсифікованої мережі енергопостачання, що не підриває колективну безпеку", повідомляє Корреспондент.

Про це заявив держсекретар США Майкл Помпео.

Вашингтон у найближчому майбутньому розгляне санкційні заходи в рамках законів Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій (CAATSA) і Про захист енергетичної безпеки Європи (Protecting European Energy Security Act, PEESA).

Помпео прокоментував введені напередодні Штатами санкції проти задіяного в будівництві російського газопроводу Північний потік-2 судна Фортуна і його власника компанії КВТ-Рус.

"Санкції проти КВТ-Рус вводяться за свідомий продаж, оренду або надання РФ товарів, послуг, технологій, інформації або допомоги для будівництва російських експортних енергетичних трубопроводів", - заявив держсекретар США.

За його словами, якщо будівництво газопроводу буде завершено, то РФ зможе "повністю обійти Україну, позбавивши Україну життєво важливих доходів і відкривши її для подальших агресивних дій РФ".

При цьому, підкреслив Помпео, Росія надаватиме кошти для використання природних ресурсів в якості інструменту для політичного тиску і зловмисного впливу проти Західної Європи.

Новини

Популярні теми форуму

analytics