Close button

Трамп помилував 73 людини в останній день президентства

Трамп помилував 73 людини в останній день президентства

Дональд Трамп в останній день перебування на посту президента США оголосив про помилування 73 осіб і пом'якшення покарання ще для 70. Серед них - його колишній радник і головний стратег Стів Беннон, повідомляє Обозреватель.

Рішення він прийняв фактично за кілька годин до того, як повинен був покинути Білий дім, передає CNN. Американський лідер заявив, що зважився на цю одну з останніх своїх дій на посаді після довгих роздумів.

"Прокуратура переслідувала Беннон за звинуваченнями в шахрайстві, пов'язаному з його участю в політичному проєкті. Він був важливим лідером консервативного руху і відомий своєю політичною проникливістю", - йдеться в заяві прес-секретаря Білого дому Кейлі МакЕнані.

Відзначається, що федеральне розслідування по ньому почалося в серпні, коли прокурори Нью-Йорка звинуватили Беннон, якого в США прозвали "медіа-провокатором", і ще трьох осіб у шахрайстві з донорами на суму понад $ 1 мільйон. Зокрема, в рамках кампанії зі збору коштів, нібито спрямованої на підтримку прикордонної стіни Трампа.

gettyimages-632408944.jpg

Трамп і Беннон

Незважаючи на сварки адвокатів і вищих помічників Трампа в останні роки, той дуже хотів помилувати свого колишнього стратега після того, як нещодавно відновив зв'язок з ним. Підкреслюється, що Беннон допомагав президенту "роздути теорії змови" навколо виборів.

З посиланням на джерела видання також вказує на можливий зв'язок Стіва Беннон з бунтом прихильників Трампа в Капітолії 6 січня.

"Завтра почнеться пекло", - заявив той слухачам свого подкасту "Військова кімната" 5 січня, за день до тих подій

Новини

Популярні теми форуму

analytics