Close button

Жінка отримає € 12 тисяч за "расову агресію" від Starbucks

Жінка отримає € 12 тисяч за "расову агресію" від Starbucks

В одній з кав'ярень мережі Starbucks в Дубліні (Ірландія) клієнтці тайського походження повинні будуть виплатити компенсацію за «расову агресію» від співробітниці закладу. Про це повідомляє ВВС, повідомляє InfoResist.

Працівниця Starbucks намалювала на паперовій склянці з напоєм для жінки з тайською зовнішністю усміхнене обличчя з «косими очима». Суд визнав, що замовниця по імені Сучаваді Фоулі постраждала від «расової агресії», так як працівниця «чітко вказала» на її расову приналежність.

Замість провокаційного малюнка працівниця Starbucks мала написати на склянці ім'я клієнтки, як це прийнято в даній мережі кав'ярень. Тепер в Starbucks повинні виплатити постраждалій стороні 12 тисяч євро в якості компенсації.

Суддя зазначив, що співробітниця бразильського походження не збиралася образити відвідувачку, проте підкреслив, що малюнок «явно вплинув принизливо». Фоулі заявила, що була шокована таким вчинком і нервувала, тому відійшла від прилавка, а замовлення забрав її хлопець.

Представники кафе під час судового розгляду заперечували проти визнання інциденту «расистським». Працівниця закладу запевнила, що зробила малюнок усміхненого обличчя через те, що вважала, що клієнтка «гламурна».

Крім того адвокати просили не вказувати назви Starbucks в позові, оскільки це вплине на імідж мережі, однак їм було в цьому відмовлено. Пізніше прес-секретар Starbucks заявила, що компанія «глибоко шкодує про цей інцидент» і мережа їх кав'ярень «не терпить ніякого виду дискримінації».

Прес-секретар також додала, що висновки суду свідчать про те, що співробітниця Starbucks не хотіла образити клієнтку, але персонал проінструктували, щоб подібних ситуацій більше не повторилося.

Новини

Популярні теми форуму

analytics