Close button

Що буде з доларом у 2021: прогноз

Що буде з доларом у 2021: прогноз

У 2021 році долар США, ймовірно, буде падати проти більшості валют. Грошове накачування з боку американської влади зробить свою справу. Про це заявив керівник ІАЦ «Альпарі» Олександр Разуваєв, повідомляє Минфин.

Прогноз аналітика

«Ми очікуємо, що в 2021 році долар залишиться єдиною світовою резервною валютою. Його курс ослабне. Але про його обвал не може бути й мови, оскільки світовий ринок капіталу і міжнародна торгівля ведеться за долар США. Хоча, звичайно, вага американської валюти в цих операціях поступово знижується», — зазначив аналітик.

За його словами, якщо все вийде, то у світової економіки зросте апетит до ризику. Глобальні спекулянти будуть купувати акції, облігації та валюти країн, що розвиваються.

Разуваєв уточнив, що поки саме приплив капіталу у США дає змогу Америці компенсувати дефіцит торгового балансу. Однак ситуація зміниться, що призведе до ослаблення курсу долара.

Статистика США

Статистика США за листопад зафіксувала другий за величиною за всю історію місячний приплив капіталу обсягом $ 149,2 млрд.

Іноземці активно купують американські акції. Американських акцій було куплено в листопаді на $61,9 млрд, а за останні шість місяців — на $200 млрд.

Важливим чинником припливу капіталу є розпродаж американськими інвесторами іноземних акцій і облігацій на $23,3 млрд у листопаді і $140 млрд за шість місяців.

Новини

Популярні теми форуму

analytics