Close button

Зарплати вчителів виростуть: в Міносвіти розповіли про підвищення

Зарплати вчителів виростуть: в Міносвіти розповіли про підвищення

У той час, як заробітну плату в цьому році планують підвищувати 23% роботодавців, в Україні вже з січня 2021 року вчителі почнуть отримувати підвищені зарплати, мінімальне збільшення складе більше 800 гривень. Про це розповів міністр освіти Сергій Шкарлет, повідомляє Украинские новости.

Так, Шкарлет зазначив, що субвенція на освіту по установам середньої освіти збільшилася майже на 20 млрд в порівнянні з 2020 роком, і підвищення зарплати з 1 січня 2021 року відповідає стратегії президента і Кабінету міністрів.

"Прем'єр-міністр дуже виважено виклав тези щодо зростання зарплати для педагогічних працівників, і сьогодні ми маємо самий мінімальний ріст більше 800 грн", - сказав міністр.

За його словами, всі субвенції вчасно перераховуються на місця, "і якщо затримка і була, то з вини органів місцевого самоврядування".

"Місцеві органи повинні нести відповідальність за своєчасну зарплату для працівників освіти. У разі затримок можна звертатися в фінансові управління на місцях і в міністерство", - додав Шкарлет.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що зарплати вчителів вже січні виростуть на 20%. За його словами, уряд виділив у 2021 році на зарплати вчителям майже 100 млрд грн.

Новини

Популярні теми форуму

analytics