Close button

Вперше в Естонії прем'єр-міністром затвердили жінку

Вперше в Естонії прем'єр-міністром затвердили жінку

Президент Естонії Керсті Кальюлайд у вівторок вранці затвердила новий уряд, який вперше в історії країни очолила жінка, лідер Партії реформ Кая Каллас, повідомляє Европейская Правда.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR.

Новий уряд після корупційного скандалу сформували Партія реформ і Центристська партія. Це означає, що в урядовій коаліції більше не представлена права партія EKRE.

У складі нового кабінету 14 міністрів - міністерські портфелі між партіями поділені порівну. Шість членів нового кабінету - жінки.

Президент затвердила новий уряд о 8:44 - зі сходом сонця. Після промов глави держави і прем'єра урядовці зробили спільне фото, дотримуючись соціальної дистанції.

О 10:00 міністри складуть присягу в естонському парламенті. На своє перше засідання уряд Каллас збереться о 14:00. Члени кабінету обговорять питання, пов'язані з поширенням коронавірусу.

Партія реформ перемогла на парламентських виборах 2019 року, проте не зуміла вчасно сформувати коаліцію і була змушена піти в опозицію.

Нагадаємо, в ніч на 13 січня попередній прем'єр Юрі Ратас вирішив піти у відставку на тлі звинувачень у корупції за участю ключовий посадової особи його партії, якого запідозрили в отриманні пожертвувань в обмін на політичні послуги.

Новини

Популярні теми форуму

analytics