Close button

Скандал с "Бурісмой": ГПУ порушила ще дві справи

Скандал с "Бурісмой": ГПУ порушила ще дві справи

Через два дні після інавгурації президента США в Україні були відкриті нові провадження стосовно п'ятого президента Петра Порошенка. Фігурантом справ також є новообраний президент США Джо Байден. Про це під час брифінгу повідомив адвокат Порошенко Ігор Головань, повідомляє РБК-Украина.

"20 січня цього року українці разом з усім світом дивилися інавгурацію нового президента Сполучених Штатів Байдена. Дивилися з великими надіями на поглиблення співпраці нашої країни зі стратегічним союзником. Оскільки під час каденції п'ятого президента Порошенко і тодішнього віце-президента Байдена ця співпраця була дуже позитивною і корисною для нас", - нагадав Головань.

За його словами, нові кримінальні виробництва стосуються нібито втручання в діяльність колишнього Генерального прокурора України Віктора Шокіна з боку п'ятого президента Петра Порошенка і нинішнього президента Сполучених Штатів Джо Байдена.

"Хто ж виконавці цієї провокації? А виконавці все ті ж. Визнаний міжнародним співтовариством агент держави-агресора Деркач, Печерський суд і чинна українська влада, якою маніпулюють агенти держави-агресора", - говорить Головань.

Нагадаємо, у травні під час прес-конференції президент публічно прокоментував так звані "плівки Деркача". За його словами, генпрокурор Ірина Венедиктова вже відкрила провадження. Він зазначив, що правоохоронні органи повинні реагувати на інформацію з цих аудіозаписів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics