Close button

Лікарі попередили про ускладнення вагітності при COVID-19

Лікарі попередили про ускладнення вагітності при COVID-19

Вагітні жінки з важким перебігом COVID-19 частіше відчувають серйозні ускладнення, включаючи сильну кровотечу, високий кров'яний тиск і передчасні пологи, повідомляє Oбозреватель.

Про це йдеться в дослідженні Центру по контролю і профілактиці захворювань США, передає Daily Mail. У дослідженні взяли участь більше 1219 інфікованих матерів, які народжували в 2020 році.

Майже половина жінок (47%) не мали симптомів, 27% мали легкі випадки, 14% - помірні, 8% були класифіковані як важкі, а 4% - як критичні.

Чотири жінки померли, коефіцієнт смертності склав 0,3%. Згідно зі статистикою ЦКЗ, серед вагітних жінок без COVID-19 рівень смертності в США становить 17,4 смертей на 100 тисяч (0,017%).

"Наше дослідження показує, що серйозні ускладнення вагітності, виникають у жінок з важкими або критичними випадками COVID, а не у жінок з легкими або помірними випадками",
- сказав провідний автор дослідження, професор Університету охорони здоров'я штату Юта, доктор Торрі Метц .

При цьому у жінок з легкими формами захворювання не зафіксований підвищений ризик смерті або ускладнень. Але ризик збільшувався для жінок, у яких були важкі або критичні випадки COVID-19.

"Ми закликаємо вагітних жінок приділяти особливу увагу заходам соціального дистанціювання і дотримання правил гігієни, особливо якщо вони на 28 тижні вагітності і більше",

- попередили медики.

Новини

Популярні теми форуму

analytics