Close button

Оновлені Tesla можуть не допустити до суспільних дорогах

Оновлені Tesla можуть не допустити до суспільних дорогах

Оновлені Tesla Model S і Model X отримали незвичайний «половинчастий» кермо. З'ясувалося, що виробник не погоджував таку конструкцію з регулюючими органами США, повідомляє Autoua.net.

Штурвал у нових «Тесла» залишив відкритими багато запитань - чи зручно їм користуватися, наскільки він дуже чутливий до обертанням, навіщо виробник замінив підрульові перемикачі сенсорними кнопками і кульками на спицях, а головне - чи законно взагалі його встановлювати на серійні автомобілі? Редакція видання Motor1 звернулася з цим питанням безпосередньо до Національного управління безпеки руху на трасах США (NHTSA) і відповідь виявився неоднозначним.

«У даний час NHTSA не може визначити, чи відповідає рульове колесо Федеральним стандартам безпеки транспортних засобів. Ми звернемося до автовиробника за додатковою інформацією », - йдеться в повідомленні відомства.

77gx1xh2dt_big.jpg

Tesla випускає автомобілі далеко не перший рік і знайома з бюрократичними процесами, пов'язаними з впровадженням на ринок інноваційних технологій. Логічно припустити, що конструктори компанії передбачили можливі проблеми з владою, а у NHTSA просто не встигли погодити документи між різними відділами. Втім, виробник електромобілів вже мав проблеми з регулятором після презентації пікапа Cybertruck. До сих пір не ясно як Tesla буде сертифікувати незграбний автомобіль без бамперів, в той час як інші виробники навпаки намагаються позбавити автомобілі від гострих граней, щоб не піддавати ризику пішоходів.

На тлі такої невизначеності зі штурвалом з'явилися чутки, що серійні Tesla Model S і Model X надійдуть у продаж зі звичайною «кермом», а штурвал був намальований спеціально для презентації.

Новини

Популярні теми форуму

analytics