Close button

В Україні планують повернути техогляд авто: що відомо

В Україні планують повернути техогляд авто: що відомо

Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив про намір повернути обов'язковий технічний огляд автомобілів в Україні, повідомляє Лига: Закон.

«Ще в 2017 році почався 5-річний термін, коли ми повинні це (обов'язковий технічний огляд - ред.) запровадити, тобто до 2022 року»,

- розповідає Міністр.

Він зазначив, що технічний стан автомобіля - це питання безпеки та екології, а також нагадав, що перевірки вже повернули для комерційного транспорту. Їх здійснюють приватні фірми, а держава виконує виключно інспекційний контроль. При цьому, за словами Криклія, можливість все "вирішити" за гроші тут знижують за рахунок обов'язкової фотофіксації.

Політик зазначив, що така фіксація ще вимагає удосконалень: потрібно перейняти Європейський досвід і впровадити також відеофіксацію перевірки.

Хто повинен буде проходити обов'язковий технічний огляд?

Владислав Криклій розповів, що в планах Міністерства - впровадити ТО спочатку для вживаних легкових автомобілів, що ввозяться в Україну, потім - для переобладнаних. Протягом декількох років повинен бути введений обов'язковий огляд для всіх транспортних засобів. При цьому держава буде виконувати виключно інспекційну функцію, контроль буде здійснювати спеціальна регулююча організація, а перевірку - приватні фірми.

Новини

Популярні теми форуму

analytics