Close button

В Україну перестануть пускати автомобілі з Придністров'я

В Україну перестануть пускати автомобілі з Придністров'я

Україна з 1 вересня не буде впускати на свою територію автомобілі з номерами невизнаного Придністров'я. Про це йдеться в заяві МЗС Молдови після зустрічі в.о. прем'єр-міністра, міністра закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Ауреліу Чоко з послом України Марком Шевченко, повідомляє Автомир.

«Під час обговорення були підтверджені домовленості щодо допуску з 1 вересня 2021 року до участі в міжнародному дорожньому русі автомобілів з Придністров'я тільки при наявності номерних знаків нейтрального зразка і наклейки «MD» на склі, на додаток до транспортних засобів, зареєстрованих відповідно до законодавства Республіки Молдова», - йдеться в повідомленні.

В відповідність до угоди про участь придністровських автомобілів в міжнародному русі з 1 вересня 2018 року в Тирасполі і Рибниці були відкриті Пункти реєстрації транспортних засобів. Таким чином автомобілі, зареєстровані в Придністров'ї, отримали можливість виїжджати за кордон при наявності нейтральних номерних знаків та наклейки на склі з буквами «MD». З тих пір було видано понад 4000 таких номерів.

Україна на початку минулого року заявила, що має намір з 1 квітня 2020 року заборонити в'їзд на свою територію автомобілів з реєстраційними номерами невизнаного Придністров'я. Але цей термін був відкладений до 15 січня 2021 року на прохання молдавської сторони. В середині січня уряд Молдови знову попросило Україну відкласти набрання рішенням чинності, щоб провести додаткову кампанію з інформування жителів Придністров'я про необхідність дотримуватися правил.

Новини

Популярні теми форуму

analytics