Close button

Виснажила себе голодом: у Москві померла українська письменниця

Виснажила себе голодом: у Москві померла українська письменниця

У Москві в орендованій квартирі виявили тіло 20-річної письменниці з Одеси Аделіни Шелдон. За однією з версій, дівчина померла від голоду, вона не брала їжу протягом останніх кількох днів, повідомляє Обозреватель.

Про смерть квартирантки 22 лютого до поліції повідомив власник житла в районі Зюзіно, яке знімала дівчина. Там українка жила з січня минулого року.

"Вона була незвичайна дівчина, дуже освічена, вихована, скромна. Наче з дев'ятнадцятого століття. Це і всі сусіди відзначали ... Ми з дружиною не приставали до неї з розпитуваннями, тому про особисте життя особливо не знаємо", - розповів чоловік.
"Знаю, що вона родом з Одеси, з родичами особливо відношення не підтримувала. Тільки з мамою. Про роботу свою теж мало говорила, мимохіть згадувала, що книги пише, все про якісь проекти мовила", - додав власник квартири.

Письменниця Аделіна Шелдон

Він розповів, що дівчина деякий час жила в Москві, але потім поїхала. На початку 2020 року вона знову приїхала до столиці РФ.

"Пам'ятаю, в аеропорту її зустрічав, ще звернув увагу, що на валізі наклейки з Білорусі", - зазначив чоловік.

За його словами, у дівчини були фінансові труднощі і вона не завжди платила за житло.

Аделіна Шелдон

4 лютого москвич спілкувався з письменницею по телефону, вона ні на що не скаржилася. Через пару тижнів дружина чоловіка кілька разів намагалася додзвонитися до квартирантки, але та не брала слухавки і не відповідала на повідомлення. Тоді він і вирішив з'їздити перевірити, чи все в порядку.

Замок вхідних дверей до квартири довелося розкрити. Тіло виявили в кімнаті недалеко від ліжка. За словами власника квартири, письменниця була мертвою вже кілька днів.

Слідчі не виявили слідів насильницької смерті. Передбачається, що дівчина виснажувала свій організм сухим голодуванням. Про цю дієту протягом останнього року вона писала в особистому щоденнику. Вдома у загиблої майже не було їжі. Можливо, їй стало зле, але допомогу вона викликати не встигла. Відзначається, що письменниця вела самітницький спосіб життя і на вулицю майже не виходила.

У Москві померла українка

Аделіна Шелдон почала писати в 12 років, а в 15 стала студенткою Единбурзького університету за спеціальністю "Бізнес і економіка". Є автором книги "Вінценосні" про французьку королівську сім'ю. Вона захоплювалася кінним спортом, тенісом, танцями. Крім того, дівчина заявляла, що не любить обмежень і дотримується "наближеного до історичних норм" здорового харчування.

Новини

Популярні теми форуму

analytics