Close button

Землі загрожує зростання кількості спалахів на Сонці

Землі загрожує зростання кількості спалахів на Сонці

Сонячна активність циклічна. Зараз вона зростає з кожним роком, і ми знаходимося тільки в середині 11-річного циклу. Агресивний вплив Сонця на Землю буде зростати ще п'ять років, вважаючи поточний рік. І тільки потім піде на спад, повідомляє Planet today.

Рамі Кахваджі, професор університету в Бредфорд, розробив систему, завдяки якій NASA може прогнозувати виникнення нових спалахів на Сонці та аналізувати сонячні плями. За допомогою цієї системи вдалося з'ясувати, що в найближчі роки спалаху на зірці, навколо якої утворена наша система, будуть відбуватися частіше. І ставати вони будуть тільки сильніше.

Вчені вважають, що це дуже сумна новина для світу, який залежить від технологій. Адже під час зростання своєї активності Сонце виробляє занадто багато тепла, плями на ньому виникають частіше. Скорочуються і перерви між сонячними бурями, які є згубними для бездротової передачі даних. Причому, небезпека переривання загрожує не тільки сигналам радіо, супутникового телебачення, стільникового зв'язку і GPS. У найбільш пікові моменти можливо навіть порушення в подачі електрики, що для нашої цивілізації рівносильно колапсу.

Новини

Популярні теми форуму

analytics