Close button

Колишні політв'язні Кремля заснували власну платформу

Колишні політв'язні Кремля заснували власну платформу

Колишні політв'язні Кремля заснували платформу «Звільнення в'язнів», повідомляє Укринформ.

Презентація відбулася в Михайлівському Золотоверхому монастирі за участю представників Православної церкви України, Української греко-католицької церкви, Духовного управління мусульман Криму, іноземних послів.

«Платформа - це безпартійне об'єднання, яке створено для захисту прав і звільнення всіх, хто ув'язнений внаслідок політичних переслідувань на окупованих територіях і всередині країни. Наша мета - відновлення справедливості для кожного, звільнення політв'язнів і протистояння агресії Росії», - сказав колишній політв'язень і співзасновник платформи Павло Гриб.

Він також зазначив, що створене об'єднання буде діяти виключно на основі міжнародного та українського права.

Колишній політв'язень Олег Сенцов, який також є одним із засновників, підкреслив, що члени платформи хочуть, щоб питання звільнення політв'язнів стало пріоритетним для української влади і міжнародних партнерів.

«Наша мета - зробити все, щоб про політв'язнів знали, пам'ятали і постійно говорили про них», - сказав Сенцов.

Засновниками платформи є також Володимир Перлів, Роман Сущенко, Микола Карпюк, Едем Бекіров, Ахтем Чийгоз, Станіслав Асєєв, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Ігор Козловський, Євген Панов, Ільмі Умеров, Микола Семена, Ісмаїл Рамазанов, Олександр Шумков, Ігор Мовенко.

Новини

Популярні теми форуму

analytics