Close button

"Британський" штам і третя хвиля коронавірусу - головне за 4 березня

"Британський" штам і третя хвиля коронавірусу - головне за 4 березня

Перші випадки "британського" штаму COVID-19 в Україні, держбанк відсудив мільярди у київського забудовника, локдаун в Україні можуть ввести в третій раз, Верховна Рада відібрала частину повноважень у місцевої влади, повідомляє Курс Украины.

Про ці та інші новини 4 березня - читайте далі.

В Україні вперше підтвердили випадки захворювання "британським" штамом COVID-19. Двох інфікованих виявили в Івано-Франківську. За оцінкою лікарів, вакцина від коронавірусу є ефективною і для цього штаму, який вперше був виявлений у Великій Британії.

"Укрексімбанк" виграв суд проти компанії "Агентство офісного будівництва". За рішенням Господарського суду з відповідача стягнуто 5,95 мільярда гривень заборгованості за кредитним договором. Ці кошти були надані банком на фінансування громадського центру Sky Towers в Шевченківському районі Києва.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що в Україні почалася третя хвиля пандемії коронавірусу. У зв'язку з цим є ймовірність, що в третій раз буде оголошено загальнонаціональний локдаун. На даний момент в "червоній зоні" карантинних обмежень знаходяться Івано-Франківська, Чернівецька та Житомирська області, але незабаром до цих областей можуть приєднатися Вінницька, Закарпатська та Тернопільська області. Крім цього Шмигаль спрогнозував, що процес вакцинації у всьому світі займе 2 роки, протягом яких будуть діяти масковий режим, дистанція і миття рук.

Також прем'єр-міністр пояснив, що гірськолижний курорт Буковель не закрили, оскільки в рамках карантину він працює відповідно до встановлених обмежень. На сьогодні більшість підприємців на цьому курорті не працює.

Верховна Рада позбавила місцеву владу контролю за дотриманням законів про працю. Закон удосконалює державний нагляд за дотриманням законодавства про працю та зайнятість населення і зменшує фінансове навантаження на роботодавця.

Колишній президент України Петро Порошенко заявив, що рішення РНБО про санкції щодо Медведчука і соратників це не тільки удар по ОПЗЖ, але і "брудна кампанія" проти Порошенка і його партії "Європейська Солідарність".

Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг, планує зобов'язати всіх постачальників газу пропонувати побутовим споживачам річний пакет терміном дії з 1 травня по 30 квітня. Його прийняття дозволить споживачам купувати газ протягом року за фіксованою ціною, що убезпечить їх від коливань цін на ринку.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель дасть свідчення в якості свідка в комітеті Бундестагу, який веде розслідування відносно оператора електронних платежів Wirecard. Цю компанію звинувачують у фінансовій афері на суму в два мільярди євро. Меркель хочуть допитати, оскільки вважають, що вона просувала інтереси компанії під час свого офіційного візиту в Китай у вересні 2019 року.

Моряки ВМС Таїланду врятували чотирьох кішок, кинутих на потопаючому судні в Андаманському морі. Тварини не постраждали, відчувають себе добре. У командному пункті їх нагодували і продовжують піклуватися.

На Марсі знайшли можливий вхід в величезні тунелі під поверхнею. Великий провал в поверхні планети був помічений ученими на знімках з дослідницького апарату Mars Reconnaissance Orbiter. Такі порожнечі в ґрунті Марса можуть стати місцем будівництва перших марсіанських баз або навіть міст.

Новини

Популярні теми форуму

analytics