Close button

Нацбанк вибрав п'ятий банк для зберігання запасів готівки

Нацбанк вибрав п'ятий банк для зберігання запасів готівки

АТ "Укрсиббанк" став п'ятим банком, який зможемо здійснювати операції з запасами готівки Національного банку України, повідомляє БизнесЦензор.

Банк також буде забезпечувати інші банки в регіонах готівкою, приймати від них її залишки та зношені гроші, повідомляє прес-служба регулятора.

Відповідне рішення було прийнято Правлінням НБУ 2 березня.

"Укрсиббанк" письмово звернувся до Національного банку з наміром стати уповноваженим банком по зберіганню запасів готівки регулятора і надав всю необхідну інформацію", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, в НБУ відзначають багаторічний досвід банку з організації касового обслуговування та здійснення перевезення валютних цінностей та інкасації коштів з використанням передових технологій.

При цьому "Укрсиббанк" володіє розгалуженою мережею відокремлених підрозділів на території України: має касові центри в Запоріжжі, Дніпрі, Черкасах, Харкові, Ужгороді, Одесі, Львові, Вінниці.

"Завдяки розширенню мережі уповноважених банків Національний банк продовжить делегувати банкам частину функцій, які він сьогодні виконує в регіонах, в рамках реалізації Концепції організації готівкового обігу в Україні. Це дасть можливість поступово переходити від частково делегованої моделі організації готівкового обігу, яка існує в Україні, на делеговану модель", - підкреслили в НБУ.

Раніше функції зберігання запасів готівки Національного банку і проведення операцій з ними в усіх регіонах країни виконували підрозділи чотирьох уповноважених банків: АТ "Ощадбанк", АТ КБ "ПриватБанк", АТ "Райффайзен Банк Аваль", АТ "ПУМБ".

Новини

Популярні теми форуму

analytics