Close button

Продукти, на які варто звернути увагу

Продукти, на які варто звернути увагу

Фахівці не втомлюються шукати нові і нові суперфуди - продукти, багаті на корисні речовини і мікроелементи, повідомляє Обозреватель.

Редакція британського журналу Vogue склала список продуктів, які дієтологи радять додати в раціон в 2021 році.

Що таке суперфуди

Суперфудами називають ягоди, фрукти, овочі, насіння і водорості, в яких містяться життєво важливі компоненти і мікроелементи. Від біодобавок вони відрізняються тим, що це 100% натуральні продукти, що існують в природі більше тисячі років.

Масове божевілля на суперфуди сталося лише кілька років тому на хвилі здорового способу життя: на них звернули увагу вегани, сироїди, спортсмени та інші шанувальники ЗСЖ.

У зв'язку із загальним божевіллям Європейський Союз навіть прийняв рішення про постанову законодавчого акту, який контролює написання superfood на упаковках товарів. Так, з 2007 року діє закон, згідно з яким виробники, які хочуть поставляти і реалізовувати суперфуди, в обов'язковому порядку повинні надати документи, які підтверджують відповідну якість продуктів.

Суперфуд 2021 року

Журналісти британського Vogue називають кишечник нашим другим мозком і "ключем до нашого благополуччя". Вони нагадують, що саме в кишечнику виробляється більшість гормонів, які в свою чергу впливають на те, "як ми виглядаємо, що ми думаємо і відчуваємо". І закликають не забувати піклуватися про цей орган тіла.

Журналісти поспілкувалися з дієтологами і нутріціологами і розпитали їх, які продукти потрібно включити в свій раціон, щоб кишечник залишався в нормі, а ви відчували себе комфортно.

  • Адаптогенні гриби. Адаптогенами називають групу харчових продуктів і трав (зокрема, лікарських грибів), які мають здатність захищати організм від шкідливих наслідків стресу, а також підтримують загальний стан здоров'я, енергію і настрій. Гриби чага їдять для підтримки імунітету, кордицепс - для підвищення спортивної витривалості, їжовик гребінчастий - для поліпшення концентрації уваги, а рейши - для розслаблення. Фахівці рекомендують додавати такі гриби в супи і тушковані блюда, а також в чай, каву або гаряче какао.
  • Морський мох. Цей суперфуд містить 92 з 102 мінералів і вітамінів, необхідних нашому організму, включаючи цинк, залізо, кальцій і калій, не кажучи вже про природні противірусні та антимікробні засоби, які можуть допомогти заспокоїти запалення і респіраторні проблеми. Експерти радять вибирати зневоднений морської мох у вигляді порошку або гелю: він має м'який смак і підходить для різних цілей. Його можна додавати в смузі або використовувати в якості згущувача в супах, бульйонах і соусах.
  • Гарбузове насіння. Виявляється, що всім знайомий з дитинства продукт теж називають суперфудом. У гарбузовому насінні міститься багато ненасичених жирів, жирних кислот, антиоксидантів, високий рівень магнію, який допомагає регулювати режим сну, а також більше білка, ніж у будь-яких інших горіхах: 30 г білка на 100 г насіння. Крім того, продукт володіє гіпоглікемічними і антипаразитарними властивостями - вважається, що регулярне вживання насіння покращує здоров'я серця, сечового міхура і простати. Фахівці кажуть, що найкращий спосіб додати гарбузове насіння в щоденний раціон - це з'їдати одну-дві столові ложки в якості перекусу. Тільки обов'язково стежте за розміром порцій, так як насіння багате калоріями.
  • Баобаб. Дерево баобаб називають одним з чудес африканського континенту, оскільки воно відоме своїми поживними і цілющими властивостями. Крім того, що в баобабі міститься велика кількість вітаміну С і клітковини, плоди цього дерева містять у шість разів більше калію, ніж банани. Фахівці радять спробувати настояну на баобабі воду - саме так цей фрукт традиційно вживають в Африці. Потрібно просто змішати 2-4 чайні ложки порошку баобаба з фільтрованою водою.
  • Барбадоська вишня. Плоди дерева мальпігія емаргіната багаті вітамінами і мінералами, в тому числі вітаміном С, якого в ягодах у 60 разів більше, ніж в апельсинах. Також Барбадоську вишню називають природним антидепресантом. Щоб отримати максимальну живильну цінність, фахівці радять вживати ягоди, які були зібрані на початку циклу дозрівання. Додавайте повну чайну ложку барбадоської вишні в смузі або сік щоранку і буде вам щастя.

Новини

Популярні теми форуму

analytics