Close button

Geely і Mercedes-Benz скоро покажуть електричний позашляховик

Geely і Mercedes-Benz скоро покажуть електричний позашляховик

Mercedes-Benz і Geely презентує концепт майбутнього електричного позашляховика Smart на Мюнхенському автосалоні у вересні. На ринок новинка вийде в 2022 році, повідомляє Обозреватель.

П'ятидверна модель є першою, яку спільно розробили обидва автовиробника. Разом вони володіють 50% часткою підприємства, яке базується в китайському Ханчжоу. Про це повідомляє Autocar.

Детальної інформації про автомобіль немає, але віце-президент Smart з глобальних продажів Даніель Лєсков підтвердив існування планів на позашляховик, який буде базуватися на новій архітектурі електромобіля Geely SEA.

"Для кого-то це може бути несподіванкою: Smart вийде на ринок з повністю електричним позашляховиком - просторим, але компактним. Це буде перший транспортний засіб спільного підприємства між Mercedes-Benz і Geely побудований в Китаї, який повинен вийти в 2022 році", - сказав Лєсков.

Модель за розмірами буде схожа на Mini Countryman і з довжиною близько чотирьох метрів стане найбільшою моделлю Smart. Вона буде оснащена заднім електричним двигуном з максимальною потужністю 268 к.с., літій-іонним акумулятором ємністю менше 70 кВт-год і запасом ходу в 500 км по оцінці NEDC.

Згідно з умовами угоди про спільне підприємство, Mercedes відповідає за дизайн нової моделі, а Geely бере на себе керівництво в розробці та виробництві.

Новини

Популярні теми форуму

analytics