Close button

Київрада віддала в оренду ділянку землі в парку Володимирська гірка

Київрада віддала в оренду ділянку землі в парку Володимирська гірка

Київська міська рада прийняла рішення про передачу ТОВ «САС» в оренду земельної ділянки для експлуатації та обслуговування нежитлової будівлі (літ. «Д») на вул. Трьохсвятительській, 4 у Шевченківському районі столиці, повідомляє Наші гроші.

Відповідне рішення на засіданні 4 березня підтримали 68 депутатів.

Відповідно до прийнятого рішення, ділянка площею 0,05 га передається ТОВ «САС» в оренду на 10 років для експлуатації та обслуговування нежитлової будівлі (літ. «Д») на вул. Трьохсвятительській, 4.

FOTO-dilianka-SAS-Tr-okhsviatytel-s-ka-6

Фірма стала власницею цієї будівлі площею 149,9 кв м у 2017 році. Це – громадський туалет.

Ділянка 0,05 га відповідно до Генплану належить до території громадських будівель та споруд та частково території зелених насаджень загального користування. Так, частина вказаної ділянки площею 0,0093 га потрапляє до зеленої зони парку Володимирська гірка.

Під час обговорення цього землевідведення депутат від фракції «Єдність» Віталій Павлик нагадав: «Цей проект рішення вже третій рік перебуває в стінах Київради, і кожний раз не може бути прийнятий на тій підставі, що ділянка потрапляє у тому числі до зеленої зони. Тут питання особливої цінності земель, які відводяться».

У свою чергу голова фракції «ВО «Батьківщина» Денис Москаль, який очолює також постійну комісію з екологічної політики, заявив: «Це землевідведення дивує, оскільки це громадський туалет, який конче необхідний у цьому парку. І, звичайно, він має використовуватися як громадський туалет. А після цього землевідведення ми не маємо ніякої впевненості, що це буде громадський туалет. Тим більше, частина ділянки відводиться за рахунок парку. Тому, звичайно, я, як і всі мої колеги, категорично проти вилучення з зеленої зони».

У підсумку, секретар Київради Володимир Бондаренко окремо поставив на голосування рекомендацію управління правового забезпечення стосовно вилучення частини ділянки із зеленої зони. Однак, депутати проголосували проти цього.

Надалі Бондаренко поставив на голосування проект рішення про передачу ділянки в оренду ТОВ «САС» без вилучення частини ділянки із зеленої зони. Втім, рішення не було прийнято (проголосувало 58 депутатів).

Після цього депутат від фракції «УДАР Віталія Кличка» Олеся Зубрицька заявила, що у неї не спрацювала картка. Спікер Бондаренко повторно поставив проект рішення на голосування, попросивши його підтримати. І цього разу рішення було прийнято («за» проголосували 68 депутатів).

Власниками ТОВ «САС» є Сергій Смирний (99,7%) і Альберт Залялутдінов (0,3%). Смирний відомий тим, що з 2003 року був співзасновником кооперативу «Чехово» у смт Санаторне поблизу Фороса (Крим) разом з сім’єю екс-прем’єра Миколи Азарова. У 2012 році Смирний балотувався до Верховної Ради по списку партії Наталії Королевської «Україна – Вперед!» під номером 13.

Керівником обох фірм є Валерій Желепа, чоловік судді Київського апеляційного суду Оксани Желепи.

Новини

Популярні теми форуму

analytics