Close button

Свинцеві 2000-літні книги про Ісуса виявилися справжніми

Свинцеві 2000-літні книги про Ісуса виявилися справжніми

Експертиза визначила вік свинцевих книг релігійного змісту давньоєврейською мовою. Виявилося, що книги, які довгий час вважалися підробкою, дійсно були написані 2000 років тому, повідомляє Популярная механика.

Книги з свинцевих пластин, зшитих дротом по перфорації, були виявлені в 2008 році бедуїном на ім'я Хассан Седа (Hassan Saeda). За однією версією книги дісталися йому у спадок, згідно з іншою Седа виловив їх з річки під час повені в малонаселеному районі Йорданії, куди в 70 році нашої ери бігли після придушення антиримського повстання перші християни.

Фізики Роджер Уебб (Roger Webb) і Кріс Хейнес (Chris Jeynes) з британського університету Суррея провели хімічний аналіз металу, з якого був виготовлений артефакт. Склад сплаву на основі свинцю виявився ідентичний складу давньоримської свинцевою пластини, виявленої в Англії, вік якої становив близько 2000 років. Ізотопний аналіз виключив ймовірність того, що пластини виготовили в XX-XXI вв.еках. Сліди корозії так само вказують на те, що вік пластин приблизно дорівнює двом тисячам років, пояснюють вчені.

Текст книг виявився за сучасними мірками провокаційним: в ньому, наприклад, стверджується, що бог, в якого вірив пророк Ісус, був одночасно і чоловічого, і жіночої статі, а так само що вчення Христа було не новою релігією, але відродженням стародавньої іудейської релігійної традиції , висхідній до часу правління легендарного царя Давида.

У книгах так само записаний розповідь про явище бога людям під час молитви Ісуса Христа в храмі Соломона, і згадуються імена апостолів Якова, Петра і Іоанна. В якості ілюстрації на одній зі сторінок розміщений портрет Ісуса.

Новини

Популярні теми форуму

analytics