Close button

Ризик повторного зараження COVID-19 вище для осіб похилого віку

Ризик повторного зараження COVID-19 вище для осіб похилого віку

Люди, яким більше ніж 65 років і які перехворіли на COVID-19, мають більше шансів повторно заразитися коронавірусом, ніж молодші, свідчать дані дослідження, оприлюдненого науковим журналом The Lancet, повідомляє Интерфакс .

Згідно з ним, захист у загальній популяції від повторного зараження COVID-19 становить 80% і вище у тих, хто молодше за 65 років.

Для людей 65 років і старше він становить приблизно 47%, а це означає, що представники такої групи більше схильні до повторного зараження.

Науковці дійшли висновку, що на природний захист не можна покладатися, а вакцинація всіх груп населення є найбільш надійною для забезпечення захисту від COVID-19.

Автори дослідження заявили, що отримані результати свідчать про важливість заходів із захисту літніх людей під час пандемії, насамперед йдеться про дистанціювання та пріоритетність їх вакцинації.

Кілька досліджень показали, що вакцини проти COVID-19 мають набагато вищий рівень нейтралізувальних антитіл, ніж ті, які є за природної інфекції. Це дає вакцинованим людям набагато триваліший і якісніший рівень захисту.

Новини

Популярні теми форуму

analytics