Close button

Який напій може "зруйнувати" підшлункову залозу

Який напій може "зруйнувати" підшлункову залозу

Підшлункова залоза - один з важливих органів травної системи, і в той же час - один з найбільш вразливих. Лікар-дієтолог Олексій Ковальков розповів, що роботу цього органу можуть серйозно ускладнювати деякі популярні напої. Які саме, пише Світлана Шкурупій, Комментарии.

Фахівець відзначив, що насамперед, не варто зловживати свіжовичавленими фруктовими соками. Вони містять багато вітамінів, корисних речовин, але ще "рідкий цукор", який серйозно шкодить підшлунковій залозі. Лікар каже, що фруктові соки приносять організму більше шкоди, ніж користі.

Олексій Ковальков заявив, що при регулярному вживанні цих напоїв у людини через 5-6 років зростає ризик розвитку цукрового діабету. Справа в тому, що фруктоза, яка міститься в соках, швидше переробляється організмом, а різкі скачки рівня цукру в крові призводять до того, що підшлункова залоза виділяє інсулін, щоб нормалізувати цей рівень. З плином часу цей механізм зношується, збільшуючи тим самим ризик розвитку захворювання.

Лікар каже, що замість соку краще просто з'їсти фрукт, наприклад, замінити склянку апельсинового соку на апельсин. Так користі буде більше, тому що соки і фрукти по-різному засвоюються організмом. Крім цього, підшлункову залозу "руйнують" алкогольні напої, солодка газована вода, кава, міцний чай (на голодний шлунок).

Новини

Популярні теми форуму

analytics