Close button

Десятки древніх гробниць виявлені в античному місті Кібіра

Десятки древніх гробниць виявлені в античному місті Кібіра
Фото: з відкритих джерел

У Туреччині на місці стародавнього міста Кібіра, яке перебувало тут у період античності, археологи виявили кілька десятків поховань. За попередніми оцінками все вони належали багатим жерцям. На це вказує не тільки багате оздоблення поховань, а й той факт, що всі вони розташовані на території базиліки, яка перебувала в центрі міста, повідомляє Planet today.

Кібіра свого часу вважалось одним з найбільш значущих міст на даній території. На його місці вчені в ході розкопок, які проводяться з 2019 року, виявили велику кількість монументальної архітектури. Всі будівлі датуються IV-VIII століттями нашої ери.

На цей час ведеться докладне дослідження стародавньої базиліки, яка перебувала в центрі старовинного міста. Вчені вважають, що храмовий комплекс члени релігійної громади активно використовували для проведення різних зборів, можливо, не пов'язаних з релігією. Вчені тільки почали археологічні дослідження всередині величезної будівлі, і вже натрапили на незвичайну знахідку.

Тридцять поховань, які на цей час виявили археологи, могли бути створені християнами, що жили в цьому місті. Швидше за все в них поховані важливі релігійні діячі міста. Через кілька століть після побудови величезний храм був зруйнований землетрусом. Однак вчені сподіваються за два археологічних сезонів проникнути в усі його таємниці, що ховалися під руїнами більше тисячі років.


Новини

Популярні теми форуму

analytics