Close button

Фізики запропонували альтернативну теорію про будову Всесвіту

Фізики запропонували альтернативну теорію про будову Всесвіту

Дослідники з Данії опублікували нову наукову роботу, яка ставить під сумнів загальноприйняту гіпотезу про будову Всесвіту. Співробітники Копенгагенського університету вважають, що Всесвіт не перебуває на 70% з темної енергії, як передбачається, повідомляє Planet today.

Короткий огляд нової наукової роботи з'явився на офіційному сайті Університету Копенгагена. Данські вчені засумнівалися в загальноприйнятій гіпотезі будови Всесвіту. Вважається, що темна енергія становить приблизно 70 відсотків від Всесвіту, і цей факт пояснює деякі нестиковки, які спостерігаються між теоретичними моделями і реальними спостереженнями.

"Під темною енергією розуміється якась загадкова субстанція, яку ми не можемо зафіксувати. Саме тому відповідна гіпотеза викликає серйозні сумніви, однак у неї все ще немає гідної альтернативи. Ми вирішили виправити це, і замінили темну енергію на темну матерію, яка представлена у вигляді магнітних взаємодій ", - говорить Стін Харлей Хансен, один з авторів дослідження.

Вчений зазначив, що фізики видалили з рівнянь темну енергію, і розширили поняття темної матерії, додавши до нього магнітні сили. В результаті вийшла модель, яка пояснює спостережуване розширення Всесвіту не гірше, ніж загальноприйнята гіпотеза про існування темної енергії. Автори дослідження мають намір розвивати нову модель, щоб вона ще краще відповідала реальності.

Новини

Популярні теми форуму

analytics