Close button

MediaTek анонсувала процесор для смарт-телевізорів

MediaTek анонсувала процесор для смарт-телевізорів

Компанія MediaTek анонсувала процесор MT7921AU, призначений для застосування у флагманських смарт-телевізорах. Чіп вже взяв на озброєння південнокорейський гігант Samsung Electronics, повідомляє 3Dnews.

Виріб забезпечує підтримку стандарту бездротового зв'язку Wi-Fi 6E. Нагадаємо, що ця технологія передбачає роботу в трьох частотних діапазонах: додана смуга 6 ГГц на додаток до 5 ГГц і 2,4 ГГц. Стандарт забезпечує високу продуктивність в завантажених місцях.

MediaTek зазначає, що платформа MT7921AU дозволяє передавати дані за допомогою бездротового зв'язку зі швидкістю до 1,2 Гбіт/с при невеликих затримках. Це гарантує стійке підключення до інтернету в будь-яких умовах, що важливо, наприклад, під час ігрових сесій.

Крім того, новий процесор містить інтегрований контролер Bluetooth 5.2. Про конфігурації обчислювальних ядер та інших компонентiв вироба відомостей поки немає.

6e2.jpg Смарт-телевізори Samsung / зображення виробника

Першими в світі смарт-телевізорами на базі MT7921AU стали панелі Samsung 8K QLED Y21. Як відображено в назві, вони відповідають формату 8К, тобто мають роздільну здатність 7680 × 4320 пікселів, що в чотири рази вище в порівнянні з 4К (3840 × 2160 пікселів).

Новини

Популярні теми форуму

analytics