Close button

Що буде зі скандальними житловими комплексами банку "Аркада"

Що буде зі скандальними житловими комплексами банку "Аркада"

Компанія «Столиця Груп» (Stolitsa Group) добудує житлові комплекси «Еврика», «Патріотика» і «Патріотика на озерах» банку «Аркада», який у 2020 році був визнаний Національним банком неплатоспроможним. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко на прес-брифінгу, присвяченому підписанню меморандуму щодо добудови цих ЖК, повідомляє УНІАН.

План з добудови житлових комплексів розрахований на 3-5 років, повідомив Кличко.

«Наші плани розраховані на термін від трьох до п'яти років, така інформація була озвучена на наших робочих нарадах», - сказав він.

За його словами, деякі об'єкти побудовані на 90%, деякі все ще перебувають на етапі планування.

«Це план реалізації, який дозволить людям нарешті отримати своє житло ... Згідно з меморандумом, добудовувати комплекси «Еврика», «Патріотика», «Патріотика на озерах» буде ТОВ «Столиця Груп», - сказав він.

За словами Кличка, добудова буде фінансуватися коштом надходжень дебіторської заборгованості фонду фінансування будівництва компанії «Аркада», коштів, які є на рахунках «Аркади», продажу нереалізованих квартир і нежитлових приміщень комплексів.

«Також участь у фінансуванні візьмуть інвестори, які купували нерухомість в розстрочку і ще не встигли виплатити повну вартість житла. Також фінансування буде здійснюватися за кошти, які вдасться залучити з держбюджету шляхом державного фінансування кредитів, в тому числі під держгарантії», - сказав він.

Також мер повідомив, що контролювати процес добудови буде створена дирекція з питань добудови ЖК.

Присутня на прес-брифінгу директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Світлана Рекрут повідомила, що фонд вже виплатив інвесторам понад 70% гарантованої суми.

«Понад 70% гарантованої суми вже виплачено. 262 млн грн була вся сума гарантування», - сказала вона.

Крім цього, за її словами, станом на сьогодні 60% кредитів, які бралися вкладниками для інвестування в житло в вищезазначених ЖК, реструктуризовані.

Також присутній на брифінгу глава Нацбанку Кирило Шевченко повідомив, що зараз йде робота над створенням законопроектів, які унеможливлять подібні ситуації з вкладниками.

Меморандум підписали МВС, НБУ, СБУ, Київська мерія, Міністерство розвитку громад і територій, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та інші.

Новини

Популярні теми форуму

analytics