Close button

Китайських майнерів назвали загрозою для виживання людства

Китайських майнерів назвали загрозою для виживання людства
Фото: Pixabay

Як відомо, до 2060 року Китай розраховує звести викиди парникових газів до нуля. Але зусилля країни і всього світу в відверненні загрози глобального потепління може зруйнувати практика видобутку криптовалюти, повідомляє 3Dnews.

Якщо не вжити заходів, то вже до 2024 року видобуток біткоіни в Китаї призведе до щорічних викидів вуглецю в обсязі 130 млн тонн. І ця проблема потребує негайного вирішення.

Дослідження про вплив видобутку криптовалюта на викиди вуглецю провели вчені з Університету Цінхуа і Китайської академії наук. Після моделювання і математичного аналізу ситуації з видобутком біткоіни в Китаї було виявлено, що в 2024 році на Майнінг піде 296,59 ТВ · год електроенергії. На генерацію подібного обсягу електрики необхідно буде спалити таку кількість копалин, які викинуть в атмосферу 130,5 млн т вуглецю. Це можна порівняти з викидами Чеської Республіки та Катару разом узятих.

На думку дослідників, одним податком на викиди вуглецю в даному випадку не обійтися. Майнер не припинять користуватися електрикою. Допомогти в цьому випадку може вимога реструктуризувати споживання електрики з перекладом видобутку криптовалюта на частку або повністю на «зелену» енергію. Вирішити таку задачу можуть тільки центральна влада.

Додамо, сьогодні Китай лідирує у виробництві біткоіни. За інформацією джерел, на частку цієї країни припадає 75% потужності мережі по видобутку цієї криптовалюта. Цьому сприяє порівняно дешева електроенергія і близькість до виробників обладнання. У Піднебесній викиди вуглецю від Майнінг увійшли в десятку найсильніших серед 182 міст і 42 секторів промисловості. І якщо це якось не обмежити, то «дихати через ганчірочку» доведеться не тільки китайцям.

Новини

Популярні теми форуму

analytics